Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μια φορα καθε τεσσερα χρονια.

Η 29η Φεβρουαριου ειναι ουτως ή αλλως μια σπανια μερα. Κι αυτο την κανει λιγο μαγικη, λιγο εξωτικη, a day to remember, anyway. Για τη γυναικεια μας ομαδα θα ειναι απο δω και περα ακομα πιο ιδιαιτερη, αφου η 29η Φεβρουαριου του 2012 ειναι η πρωτη μερα που τα κοριτσια πατησαν το παρκε του νεου κλειστου του Μαρουσιου, οχι για βολτα αλλα για την πρωτη τους προπονηση στον ωραιο αυτο αθλητικο χωρο. Ηδη βεβαια απο τη Δευτερα ειχαν ξεκινησει τη χρηση του χωρου νεανιδες, κορασιδες και παγκορασιδες. Και επονται την Παρασκευη μινι και ακαδημιες.
Μπορει μερικοι να υποστηριζουν, οτι οι ανθρωποι της Νικης εχουν δημιουργησει ενα hype -μια υπερβολη- γυρω απο το θεμα του γηπεδου στο χωρο του 2ου Λυκειου. Και οταν μαλιστα δε προκειται για γηπεδο του συλλογου αλλα για δημοτικο γυμναστηριο, που αναποφευκτα θα χρησιμοποιειται και απο αλλους φορεις του Μαρουσιου. Αυτη ειναι η μιση αληθεια. Η αλλη μιση βρισκεται στη πλησιστια φαση αναπτυξης στην οποια βρισκεται αυτη τη στιγμη η Νικη. Με την ομαδα μπασκετ μολις προ 10 μηνων να προβιβαζεται σε εθνικη κατηγορια του αθληματος, με την ομαδα βολλεϋ να πρωταγωνιστει για τριτη συνεχομενη χρονια στη μαχη για την ανοδο επισης σε εθνικη κατηγορια και κυριως με μια πραγματικη βαση ανω των διακοσιων αθλητων και αθλητριων των ομαδων υποδομων να δημιουργει την ελπιδα -αν οχι τη βεβαιοτητα- οτι τα επομενα χρονια θα ανηκουν αθλητικα στο συλλογο μας.
Αν λοιπον η χρηση του νεου κλειστου δεν ανηκει δικαιωματικα, κατα κυριο λογο, στις ομαδες της Νικης, τοτε σε ποιον ανηκει; Η ερωτηση ειναι ασφαλως ρητορικη και η απαντηση εχει δοθει εμφατικα μεσα στον 'επεκτεταμενο' φετινο Φεβρουαριο ηδη δυο φορες. Η δυναμικη παρουσια του συλλογου στα εγκαινια του γηπεδου και στη κοπη της πιτας του, εδωσε την ευκαιρια στους δημοτικους αρχοντες της πολης και ιδιαιτερα στους υπευθυνους για τα αθλητικα δρωμενα, να επιβεβαιωσουν με σαφηνεια το καθ' ημας αυτονοητο: η σημερινη προπονηση της γυναικειας ομαδας ειναι η πρωτη απο τις πολλες που τα κυανερυθρα αγορια και κοριτσια θα εχουν απο δω και περα στο νεο αποκτημα του δημου Αμαρουσιου. Καλη αρχη και ας αντιμετωπισουμε το γηπεδο με την προσοχη και το ενδιαφερον που του αξιζουν.
Υ.Γ. Και κατι καθαρα αθλητικο. Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι οι ομαδες υποδομων βολλεϋ του συλλογου θα δουν μεγαλη εξελιξη απο τις προπονησεις που θα κανουν στο χωρο του νεου κλειστου. Το γηπεδακι της οδου Πεντελης ας μη θεωρηθει ομως παρελθον. Θα παραμεινει μια καλη λυση, για τις μερες τουλαχιστον που ο καιρος το επιτρεπει και στη Αθηνα οι μερες αυτες ειναι αρκετες μεσα στο χρονο.  Ο δημαρχος αλλωστε εχει υποσχεθει συντομη και θεαματικη λυση και στο θεμα των ανοιχτων γηπεδων. Με ιδιαιτερο μαλιστα ενδιαφερον αναμενουμε την καλυψη των γηπεδων της οδου Πεντελης και του παρακειμενου στο νεκροταφειο με τα περιφημα 'μπαλονια', που πραγματι εχουν δωσει λυσεις σε αλλες γωνιες της Ελλαδας.
Αλλα και η γυναικεια ομαδα θα αυξησει κατακορυφα τους αυτοματισμους της, πραγμα που ολες οι παικτριες της επισημαινουν πως ειναι ο κυριος λογος για τα σκαμπανεβασματα που παρουσιασε μεσα στη χρονια η ομαδα. Οταν οι ανταγωνιστριες ομαδες βρισκονται πεντε και εξη φορες τη βδομαδα, δε μπορουμε εμεις με αποκλειστικο οπλο την ποιοτητα των αθλητριων μας να βαζουμε στοχους ψηλους και δυσκολους.
Coach, εφορος και παικτριες σχεδιαζουν την πρωτη στο νεο κλειστο προπονηση.
Απο το σχεδιασμο στην εφαρμογη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου