Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Γιατι το βολλεϋ λατρευει τη στατιστικη!

Η ομαδα των νεανιδων τελειωσε εδω και εναμιση μηνα τις υποχρεωσεις της για το φετινο πανελληνιο πρωταθλημα αλλα η παραπανω απο αξιοπρεπης εμφανιση της δεν εχει ξεχαστει. Για να της αποδοθει μερος των ευσημων που της αναλογει δημοσιευουμε σημερα μια αναλυση της στατιστικης της, που ειχε την ευγενεια να μας παραχωρησει η προπονητρια της Αλεξανδρα Νικητοπουλου.
Και κανουμε αρχη απο τους σκορερς της ομαδας. Οι δυο Σοφιες, Ζιωρη και Μανετακη προηγουνται στη σχετικη κατηγορια, αφου αλλωστε και λογω της θεσης της ακραιας που αγωνιζονται παιρνουν και τη μεριδα του λεοντος στις επιθεσεις. Η Ζιωρη λοιπον ειχε 158 τελειωμενες επιθεσεις και η Μανετακη 118. Για να γινει πιο κατανοητο το μεγεθος των αριθμων, να θυμισουμε οτι αφορουν 10 παιχνιδια, αρα η Ζιωρη πετυχαινε 16 σχεδον ποντους ανα παιχνιδι κατα μεσο ορο και η Μανετακη 12.
Ακολουθουν οι κεντρικες μας με τη μοναδικη μας διαγωνια να μπαινει σφηνα αναμεσα τους και παρα δυο ποντους να τις ξεπερνα. Η Μαρια Αδαμοπουλου τελειωσε 92 επιθεσεις απο τη θεση (3) και η Βαλια Κουσουλη 91 απο τη θεση (2). Η Χριστινα Τσιριγωνη πηρε 77 ποντους απο τη θεση (3) και η Παναγιωτα Ξενακη προσθεσε αλλους 31 απο την ιδια θεση. Γενικοτερα η αποτελεσματικοτητα στην επιθεση κυμανθηκε σε αρκετα ψηλα επιπεδα, αφου τα ποσοστα τελειωμενων επιθεσεων ειχαν ως εξης: Μανετακη 71%, Τσιριγωνη 70%, Ζιωρη 69%, Αδαμοπουλου 65%, Μαρια Καλαντζη 64%, Λυδια Καλαντζη 63%.
Τα πραγματα αντιστρεφονται στον τομεα του μπλοκ. Το προβαδισμα περναει στις Αδαμοπουλου και Τσιριγωνη αφου σαν κεντρικες συμμετειχαν στις περισσοτερες προσπαθειες για μπλοκ. Στη σκληρη μαχη νικητρια με μικρη διαφορα αναδειχθηκε η Μαρια με 73% επιτυχημενες προσπαθειες και ακολουθησε η Χριστινα με 70%. Αξιολογη και η συνεισφορα των αλλων επιθετικων μας με την Κουσουλη να παιρνει βραχεια κεφαλη με 65% επιτυχημενες προσπαθειες και να την ακολουθουν η Μανετακη με 64% και η Ζιωρη επισης με 64%.
Οι πασαδοροι αδικουνται συνηθως απο τις στατιστικες και η προσφορα τους σε μια ομαδα δεν αποτιμαται ευκολα με νουμερα. Η coach Αλεξανδρα εχει κανει ομως και εδω λεπτομερη δουλεια. Η Μαρια Καλαντζη πετυχε 14 ασους, τελειωσε αλλες 15 επιθεσεις, εβγαλε 67 δυσκολες αμυνες και 149 πολυ καλες πασες. Η Λυδια Καλαντζη ειχε 11 ασους, τελειωσε αλλους 6 ποντους, εβγαλε 27 δυσκολες αμυνες και 98 πολυ καλες πασες. Πιο κλασικος πασαδορος η Μαριαλενα Νικου βοηθησε στην οργανωση με 80 πολυ καλες πασες.
Το καλο σερβις ειναι οπλο για μια ομαδα βολλεϋ αλλα στις ομαδες υποδομων μετατρεπεται σε καθοριστικο παραγοντα νικης. Πολλες παικτριες μας κονταροχτυπηθηκαν στον τομεα αυτο και τα νουμερα το αποδεικνυουν: 78% πετυχημενα σερβις ειχε η Ζιωρη, 77% η Μανετακη, 76% η Τσιριγωνη και 76% και η Μαρια Καλαντζη. Απο κοντα ομως και οι υπολοιπες: 70% η Λυδια Καλαντζη, 65% η Κουσουλη και 63% η Αδαμοπουλου.
Η υποδοχη δεν ηταν το δυνατο μας σημειο και μαλλον εκει θα εστιασει τους επομενους μηνες τη δουλεια η Αλεξανδρα Νικητοπουλου. Εδω υπαρχει και μια καλη δικαιολογια για τις παικτριες μας: πως να προπονηθεις στην υποδοχη οταν το κρυο στο ανοιχτο γηπεδο ειναι σταθερα σε μονοψηφιο νουμερο και τα δαχτυλα δεν υπακουουν; Η Μανετακη ξεχωρισε καπως στο τομεα αυτο με 62% καλες υποδοχες και την ακολουθησαν απο καποια αποσταση η Ζιωρη με 52% και η Τσιριγωνη με 48%.
Καλυτερα ηταν τα πραγματα στην αμυνα. Και παλι η Μανετακη προηγηθηκε με 78% καλες αμυνες ελαχιστα μπροστα απο τη Μαρια Καλαντζη που ειχε 76%. Ακολουθουν και αλλες καλες επιδοσεις ομως. Η Ζιωρη με 72%, η Λυδια Καλαντζη με 71%, η Τσιριγωνη επισης με 72% και η Αδαμοπουλου με 68%. Σε αυτη την κατηγορια κανει την εμφανιση της και η λιμπερο μας Χριστινα Ηλιοπουλου με 50% καλες αμυνες και η ακραια μας Βασιλικη Ηλιοπουλου με ποσοστο 49%. Αλλα για αυτες επεται συνεχεια μιας και συνεχιζουν να παιζουν με την ομαδα των κορασιδων. Να θυμισουμε στο σημειο αυτο, οτι εκτος απο την Αδαμοπουλου, τη Μανετακη και τη Μαρια Καλαντζη ολες οι υπολοιπες ειναι κορασιδες και θα επανελθουμε με τα κατορθωματα τους σε επομενη αναρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου