Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

19 Μαρτη, μαρτυρων Χρυσανθου και Δαρειας της Αθηναιας

Το βραδυ της Δευτερας ηταν απλως δροσερο και οχι παγωμενο οπως μας ειχε συνηθισει το τελευταιο τετραμηνο. Η συμπαθης ομαδα του Στεφανου Μονδελου - ο Φοιβος Μελισσιων- ηταν εκει αποφασισμενη να ευχαριστηθει την τελευταια αγωνιστικη της χρονιας. Ο κοσμος ηταν αρκετος στην εξεδρα, δεν καναμε και ρεκορ εισιτηριων(!) αλλα δεν αισθανθηκαμε επ'ουδενι και μοναξια. Και τα κοριτσια της γυναικειας μας ομαδας ηταν κι αυτα εκει -σωματικα τουλαχιστον. Τι ελειπε, λοιπον απο το τελευταιο παιχνιδι του πρωταθληματος; Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του επομενου αγωνα, το κινητρο για τη 16η νικη στον 22ο αγωνα της σεζον.
Καποιος που αγαπαει πολυ την ομαδα εδωσε την παρακατω περιγραφη για το κλιμα που επικρατουσε στο 'Σπυρος Λουης': ' Αισθανομαι σαν παιδακι του δημοτικου, που περναει την τελευταια μερα των διακοπων, πριν απο την πρωτη μερα του σχολειου'. Συνυπογραφουμε ανεπιφυλακτα. 'Και τωρα τι θα γενουμε χωρις βαρβαρους, οι ανθρωποι αυτοι ησαν μια καποια λυσις'. (Κ. Καβαφης, Περιμενοντας τους βαρβαρους).
Τελικα εγινε και ενα παιχνιδι. Δυο απο τους καλυτερους νεους διαιτητες του συνδεσμου της Αθηνας, ο Αλεξανδρος Σταριδας και ο Τασος Κουτσομπορης, διαιτητευσαν πρακτικα αλανθαστα επι μια ωρα και 24 λεπτα. Το πρωτο σετ κατεληξε ευκολα στην πλευρα μας με σκορ 25-10 χαρις στις γνωστες εμπνευσεις της Λουκιας Νακου -τελειωσε το ματς με 1 μπλοκ, 2 ασους και 3 πλασε- και τον επιθετικο οιστρο της Μαργαριτας Οικονομοπουλου, που ολοκληρωσε τον αγωνα με 20 ποντους εκ των οποιων 6 μπλοκ και 3 ασοι.
Η Ελενη Μπιτσικα ανελαβε τα πλασε-ποντους και η Αρχοντω Κουτσογιαννη τους ασους στο δευτερο σετ πετυχαινοντας 5 ποντους η καθε μια. Το σετ ομως κατεληξε στο Φοιβο με 23-25 κυριως χαρις στα 5(!) χαμενα σερβις μας. Επανακαμψαμε στο τριτο σετ και το κερδισαμε με 25-13. Πρωταγωνιστρια σ'αυτο το μερος του παιχνιδιου η Μαιρη Αργυριαδου με 8 απο τους 13 συνολικα ποντους της στον αγωνα.
Αρκετα ενδιαφερον ηταν το τεταρτο σετ. Τελειωσε με 25-20 υπερ μας, για να γινει ομως αυτο χρειαστηκαν μερικες σουπερ αμυνες απο την Παναγιωτα Λημναιου, μερικες κρισιμες τελειωμενες επιθεσεις απο τη Ρια Αναγνωστου (7 ποντοι συνολικα) και η 'αγριεμενη' σερβερ μας Γεωργια Μοκα με 5 ασους εκ των οποιων οι 4(!) σερι. Τελος καλο, οχι ολα καλα αλλα εχουμε να πουμε και να κανουμε πολλα τους επομενους λιγους μηνες για να διορθωσουμε οτι στραβωσε τη φετινη χρονια.
Οι συνθεσεις των ομαδων: ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος),Αναγνωστου(c),Βητου(L), Λιουκα, Αργυριαδου, Οικονομοπουλου, Τσελεπη, Νακου, Μπιτσικα, Μοκα, Μαρκου, Λημναιου, Κουτσογιαννη
ΦΟΙΒΟΣ: (Μονδελος), Δασαργυρη(c), Πομακη, Βαρελτζη, Βαζουρα, Τιμοθεατου, Ζωγραφου, Πασχου, Αριστοπουλου, Ντιντιπα, Λεκκου(L)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου