Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Viva Nike!

Οποιος βρεθηκε στο 'Σπυρος Λουης' παραμονη του Αγιου Βαλεντινου δυσκολα θα μπορεσει να διαφωνησει: η γυναικεια μας ομαδα εκανε την καλυτερη φετινη της εμφανιση με αντιπαλο τη λαβωμενη απο απουσιες αλλα πολυ εμπειρη και επικινδυνη, δευτερη στη βαθμολογια, ομαδα του Κορωπιου. Μεσα σε μια ωρα και 28 λεπτα λοιπον, τα κοριτσια μας διεγραψαν με εμφατικο τροπο το μειονεκτημα (εν οψει play-off) που  προεκυπτε απο την ηττα του πρωτου γυρου.
Κατι παραπανω απο μισο σετ διηρκεσε η διαδικασια αποκτησης αυτογνωσιας της ομαδας μας. Η κακη υποδοχη και οι συνακολουθες κακες επιθεσεις μας εφεραν πισω στο σκορ με 10-17. Καπου εκει οι παικτριες μας αποφασισαν να μην επιτρεψουν στον εαυτο τους αλλο χαμενο χρονο. Λουκια Νακου και Αγγελικη Λιουκα - με 4 απο τους 13 συνολικα ποντους της στο παιχνιδι - εφεραν το σετ στα ισα, για να χαθει τελικα στις λεπτομερειες με 23-25.
Το νερο ειχε μπει ομως στο αυλακι. Το δευτερο σετ κυλησε αμφιρροπα μεχρι το 16-15 οποτε ανελαβε το σερβις η Ντινα Μαρκου για να το αφησει στο 22-15 υπερ μας. Η πανταχου παρουσα λιμπερο μας Ισαβελλα Βητου ανελαβε τα υπολοιπα και το σετ περασε στα κερδισμενα με σκορ 25-20. Η πρωτοφανης ενταση που εβγαλαν στο παρκε στο τελος του δευτερου σετ οι παικτριες του Νωντα Μπαϊμπου, δεν εμεινε απαρατηρητη απο την πολυπληθη εξεδρα, που αντεδρασε με ενθουσιασμο, δινοντας στην ομαδα μια επιπλεον ωθηση προς την τελικη επικρατηση.
Η Μαρκου δεν ειχε πει ομως ακομα την τελευταια της λεξη. Στο 7-7 του τριτου σετ εφτασε παλι σε θεση σερβερ, οδηγοντας τη Νικη σε ενα σερι 10-0(!) και εξασφαλιζοντας ουσιαστικα και αυτο το σετ για τα χρωματα μας. Ανικητη στο φιλε η Γεωργια Μοκα με 3 μπλοκ - και 13 συνολικα ποντους στον αγωνα,  εκρηκτικη η 'σαν να μην περασε μια μερα' απο τον τραυματισμο της Μαργαριτα Οικονομοπουλου και φυσιολογικο το τελικο 25-14 υπερ μας.
Η αναμενομενη αντεπιθεση των αντιπαλων δεν εφερε αποτελεσμα. Ο καλα διαβασμενος coach Μπαϊμπος πετυχε το ακατορθωτο. Φωναζοντας -πολυ περαν των συνηθειων του - οπλισε τις παικτριες του με ηρεμια(!) και σιγουρια, καθοδηγωντας τις σε μια σπουδαια εμφανιση. Πρωτος παραληπτης αυτης της τονωτικης ενεσης η Μαιρη Αργυριαδου πηρε τον ατυπο τιτλο του M.V.P. της αναμετρησης με 24 ποντους, 9 απο τους οποιους στο τελευταιο σετ, που εληξε με σκορ 25-19 υπερ μας.
Νεστορας Τσιτσικας και Σπυρος Πρεντζας εκαναν μια καλη διαιτησια σε ενα παιχνιδι με αρκετες δυσκολες φασεις και πολυ ενταση εντος και εκτος τερεν.
Υ.Γ. Κι ομως Nike  ειναι η αγγλικη αποδοση του ονοματος της αγαπημενης μας ομαδας! Αυτα για να μην ακουστουν τιποτα γκρινιες για γκριζα διαφημιση κ.λ.π.
Οι συνθεσεις των ομαδων: ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Νακου, Λιουκα, Μοκα, Τσελεπη, Αργυριαδου, Βητου(L), Οικονομοπουλου, Αργυριαδου, Μαρκου, Μπιτσικα.
ΚΟΡΩΠΙ: (Ατσιδαυτης), Διμιτρι, Ροϊνα, Στεφανιακ, Γκριμεκη, Δαβαρη, Παπαμιχαηλ, Δαρεμα(L), Πετρουλακη(c), Μπελλου, Κοκλανακη, Ουτσικα, Βλασερου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου