Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δικαιωμα στο ονειρο!

'Τρελλο Σαββατοκυριακο με τη Νικη' εκανε ο εορταζων τα γενεθλια του προεδρος της ομαδας Αντωνης Τσεκενης. Την πρωτη ικανοποιηση του εδωσε Κυριακη πρωϊ ο δημαρχος Αμαρουσιου Γιωργος Πατουλης με οσα προανηγγειλε στην κοπη της πιτας του συλλογου σχετικα με τη χρηση του νεου κλειστου του 2ου Λυκειου. Τη δευτερη χαρα του εδωσαν Κυριακη απογευμα τα αγορια του μπασκετ κερδιζοντας εκτος εδρας την πρωτοπορο Χαλκιδα και κανοντας μεγαλο βημα παραμονης στην Γ΄ Εθνικη. Και Δευτερα βραδυ τον απογειωσαν τα κοριτσια της γυναικειας ομαδας, υποχρεωνοντας τον επισης πρωτοπορο και αηττητο επι 15(!) αγωνιστικες (απο τις 7 Νοεμβριου)  Αστερα Αγιου Δημητριου στην πρωτη εντος εδρας και μολις δευτερη συνολικα στο πρωταθλημα ηττα του.
Δυο ωρες παρα δυο λεπτα διηρκεσε το συγκλονιστικο παιχνιδι στο Μπραχαμι στελνοντας τους πολλους και ενθουσιωδεις οπαδους των δυο ομαδων απο την κολαση στον παραδεισο μεχρι την τελευταια φαση. Και αν για τις γηπεδουχες η ηττα μπορει να κοστισει μονο σε μια μελλοντικη μεταξυ μας αναμετρηση, για την ομαδα μας η νικη ειχε πολλες και σημαντικες παραμετρους. Με μια ακομα ομαδα της τετραδας των play-off διαγραψαμε το μειονεκτημα που μας δημιουργουσε η ηττα του πρωτου γυρου. Διατηρησαμε στενη επαφη με την πρωτη τετραδα μετα απο τους δυο συνεχομενους νικηφορους αγωνες με τους δυο πρωτους της καταταξης. Κρατησαμε ζωντανο το ονειρο της ανοδου, που ειχε απελπιστικα ξεθωριασει μετα τον πρωτο γυρο του πρωταθληματος. Και οσο για το ψυχολογικο της αντικτυπο στις παικτριες μας, ηταν αρκετο μισο λεπτο αναμεσα τους την ωρα των διατασεων αποθεραπειας για να αντιληφθει κανεις ποσο παθος εβγαλαν για ενα ακομα παιχνιδι στο τερεν και απο ποσο ηθικο βαρος τις ξεφορτωσαν οι δυο συνεχομενες μεγαλες νικες.
Η Λουκια Νακου εδωσε τα πρωτα δειγματα της καλης βραδιας των κοριτσιων μας. Ενας ασος, δυο τελειωμενες επιθεσεις απο θεση διαγωνιου και κυριως 6(!) ποντοι απο εκεινα τα απιθανα πλασε πισω απο την πλατη, που ξεσηκωνουν την εξεδρα, ηταν η επιθετικη της προσφορα περα απο την καλη οργανωση του παιχνιδιου. Η Ντινα Μαρκου αποδειχτηκε ο πιο αποτελεσματικος εκφραστης των επιθεσεων μας στο πρωτο σετ του παιχνιδιου. Καποια ατομικα λαθη στο τελος του σετ ομως ειχαν σαν αποτελεσμα την απωλεια του με σκορ 19-25.
Απτοητες -αν οχι αγριεμενες- απο την εξελιξη του πρωτου σετ εμφανιστηκαν στο δευτερο οι παικτριες μας. Πολυ μεγαλο μερος των επιθεσεων μας πηρε και τελειωσε η Μαιρη Αργυριαδου ενω αγνωριστη προς το καλυτερο εμφανιστηκε η Γεωργια Μοκα κερδιζοντας ολες τις μαχες που εδωσε πανω στο φιλε και φερνοντας το σετ στην πλευρα μας με σκορ 25-17.
Μεγαλη μαχη εγινε στο τριτο σετ. Το σκορ εφτασε το 19-19 και τα καστανα περιμεναν χερια να τα βγαλουν απο τη φωτια. Ευτυχως βρεθηκαν οχι ενας αλλα δυο κασταναδες να ξεκαθαρισουν την κατασταση. Μαργαριτα Οικονομοπουλου και Αγγελικη Λιουκα πετυχαν απο τρεις καθοριστικους ποντους -που τους πανηγυρισαν και με το γνωστο εντονο στυλ τους- και το σετ κερδηθηκε με 27-25.
Τιποτε δεν μας πηγε καλα μεχρι το 2-12 του τεταρτου σετ. Ο coach Νωντας Μπαϊμπος εκανε το απαραιτητο φρεσκαρισμα στην ομαδα με προφανη σκοπο την ετοιμοτητα της ομαδας στο tie-break. Η διαφορα μειωθηκε αισθητα αλλα το σετ φυσιολογικα χαθηκε με σκορ 19-25. Τρεις ποντους πριν το τελος του σετ τραυματιστηκε η πασαδορος των γηπεδουχων δεσποινις Αντουβα στην οποια ευχομαστε συντομη επανοδο στη δραση.
Παρασταση για ενα ρολο ηταν το πεμπτο σετ. Νεος εκτελεστης στην επιθεση και στο μπλοκ ανελαβε η Λουσιανα Τσελεπη. Θαλασσα επιασε τις γηπεδουχες που με μονοδιαστατο τροπο προσπαθησαν να αντιδρασουν. Μια Χελιου ομως δε μπορει να φερει την ανοιξη. Το σετ κατεληξε στη Νικη με 15-8 και τα κοριτσια το πανηγυρισαν σαν τελικο του World League.
Ανιση η διαιτησια των Κωστα Βουδουρη και Αλεξανδρου Σταριδα. Ο δευτερος ηταν πρακτικα αλανθαστος. Ο πρωτος, περα απο την γνωστη ανευ ουσιας τυπολατρεια του, υπεπεσε σε αρκετα λαθη, στα πρωτα σετ εις βαρος μας και στη συνεχεια εις βαρος των αντιπαλων σε μια προσπαθεια αποδοσης 'δικαιοσυνης', προκαλωντας τις δικαιες διαμαρτυριες και των δυο παγκων διαδοχικα. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ: (Αρναουτης), Αντουβα, Χελιου(c), Μουση, Καρατσουλη, Ζαχαρεα, Γκοτση, Καρτσαφλεκη(L), Μαρινη, Νικολαου, Λαϊου, Γιουκακη, Αμπαζαϊ
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Νακου, Αργυριαδου, Λιουκα, Βητου(L), Τσελεπη, Οικονομοπουλου, Μοκα, Αναγνωστου(c), Μπιτσικα, Μαρκου, Λημναιου, Κουτσογιαννη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου