Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπορει ...

... τελικα η ανοδος φετος να αποδειχθει μια ουτοπια. Μπορει ακομα και τα play-off να ειναι ενα απιαστο ονειρο. Εμεις ομως -οταν κλεισει αυτη η περιπετειωδης σεζον - θα παμε χαμογελαστοι για διακοπες. Και θα περιμενουμε ανυπομονα να αρχισουν παλι τα βδομαδιατικα ταξιδια με τα κοριτσια της Νικης. Απο συνηθεια και κεκτημενη ταχυτητα, θα αναρωτηθει κανεις; Την απαντηση θα την παρει αν μια Δευτερα βραδυ ερθει να δει απο κοντα ποσο μερος του εαυτου τους αφηνουν στα Αθηναϊκα παρκε οι παικτριες του Νωντα Μπαϊμπου. Καμμια σημασια δεν εχει ο αντιπαλος, το σκορ, η κρισιμοτητα του αγωνα ακομα και το αποτελεσμα. Κι αυτο μας κανει να τις αγαπαμε, να τις στηριζουμε και να τις ανεχομαστε(!) τις λιγες φορες που με την αποδοση τους μας πικραινουν.
Ο αντιπαλος μας μαχεται να παραμεινει στην κατηγορια, δειχνει μαλιστα να τα καταφερνει προς το παρον. Οι Αμαζονες κατεβηκαν σε ενα ακομα παιχνιδι να 'πουλησουν ακριβα το τομαρι τους', οπως εκαναν και με τον Φοιβο, τη Σχολη Μωραϊτη ακομα και το φιλοδοξο Χαλανδρι, αντιπαλους αντικειμενικα καλυτερους απο αυτες. Το παλεψαν επι μια ωρα και 36 λεπτα, πηραν και ενα σετ, τελικα ομως εφυγαν χωρις βαθμο απο το γηπεδο τους. Γιατι; Η απαντηση ειναι δοσμενη στην πρωτη παραγραφο αυτης της αναρτησης.
Η Ντινα Μαρκου και η Γεωργια Μοκα ανελαβαν σε πρωτη φαση να τελειωσουν τις τρομερες εμπνευσεις της πασαδορου μας Λουκιας Νακου. Η Μαιρη Αργυριαδου και η Λουσιανα Τσελεπη πηραν τη σκυταλη της επιθεσης στην περιστροφη, αξιοποιωντας στο επακρο τη φορμαρισμενη Νακου, που επιτελους θυμιζει τη Λουκια της περσινης καταπληκτικης σεζον. 25-21 λοιπον και παμε για αλλα.
Λιγο η πιεση των αντιπαλων, λιγο η δικη μας χαλαρωση αφησαν το δευτερο σετ στη Νεα Ερυθραια. 20-25 εις βαρος μας σε ενα σετ που κυνηγαγαμε συνεχεια στο σκορ και κατεληξε δικαια στις Αμαζονες.
Η σοβαροτητα επεστρεψε στο τερεν μας και μαζι επεστρεψαν οι τελειωμενες επιθεσεις με τις κεντρικες μας Μοκα και Τσελεπη. Η τελευταια μαλιστα με το ιδιοτροπο σερβις της δυσκολεψε αφανταστα την υποδοχη των γηπεδουχων στελνοντας τη διαφορα στο 20-11 υπερ μας. Στο τελος του σετ πολλες επιθεσεις τελειωσε και η Αγγελικη Λιουκα, προειδοποιωντας για την 'καταιγιδα' του τεταρτου σετ. 25-11 το τελικο σκορ για τα χρωματα της Νικης.
Κοντα στο χαμενο ποντο φτασαμε στο τεταρτο σετ. Το σκορ εφτασε το 16-18 εις βαρος μας οταν ανελαβε δραση η Λιουκα. Τρεις συνεχομενοι 'κεραυνοι' χτυπησαν τον αντιπαλο μην αφηνοντας περιθωρια αμφισβητησης για τον τελικο νικητη της αναμετρησης. Την καλη δουλεια ολοκληρωσαν η Μαρκου στην επιθεση και το σερβις της Μαργαριτας Οικονομοπουλου, που καταχειροκροτηθηκε στην μετα διμηνη απουσια επανεμφανιση της.     25-23 και το μυαλο στα Μεσογεια.
Ο Χριστος Μαλφας και ο Τασος Κουτσομπορης μοιρασαν το καρπουζι ακριβως στη μεση. Ο πρωτος ιδιαιτερα καταφερε να εκνευρισει και τις δυο ομαδες με την υπερβολικη εως λανθασμενη εφαρμογη των πιαστων. Τα εχουμε ξαναπει πως και οι δυο πασαδοροι μας κανουν τις πιο touch and go πασες της κατηγοριας και ειναι κραυγαλεα καταστρατηγηση των κανονισμων η χρεωση τους με διπλες μπαλιες. Καλος διαιτητης ειναι ο διαιτητης-φαντασμα, που αντιλαμβανεσαι την υπαρξη του στην παρουσιαση των ομαδων και στο χαιρετισμο του τελους. Οταν γινει κεντρικο προσωπο του αγωνα καπου σιγουρα ξεχασε το ρολο του. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΑΜΑΖΟΝΕΣ: (Πετρουδης), Νανουρη, Χατζηθεοδωρου(L), Κονιανου, Παππα(L), Τοπαλιδου, Βασιλειου, Ευθυμιου, Κορναρακη, Μαργιολακη, Δημακη, Παπαδεδε
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Λημναιου, Κουτσογιαννη, Αργυριαδου, Μοκα, Νακου, Βητου(L), Μπιτσικα, Λιουκα, Οικονομοπουλου, Μαρκου, Τσελεπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου