Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι ανθρωποι μας, μερος Η'

Αν η αρχηγος της ομαδας των κορασιδων, Σοφια Μανετακη, εκφραζει την ηρεμη δυναμη που αποπνεει αυτη η ομαδα, η Λυδια Καλαντζη ειναι η προσωποποιηση του εκρηκτικου ταμπεραμεντου, που καθοδηγει τα 'μικρα' κοριτσια της Αλεξανδρας Νικητοπουλου. Μαθητρια Α' Λυκειου η Λυδια, εφαρμοζει το κλασσικο προγραμμα αυτης της ηλικιας, σχολειο, φροντιστηριο, ξενες γλωσσες και καπου εκει αναμεσα προπονησεις και αγωνες με την ομαδα των κορασιδων.
Ποτε πρωτοπατησες παρκε, Λυδια;
Πριν το βολλεϋ, ασχοληθηκα λιγο και με το τεννις αλλα απο δεκα χρονων με κερδισε οριστικα η τριχρωμη μπαλλα. Ξεκινησα πασαδορος και παραμενω πιστη σ' αυτη τη θεση.
Η ομαδα εχει και αλλη καλη πασαδορο, τη Μαριαλενα Νικου, με την οποια εναλλασεστε στα παιχνιδια.
Υπαρχει μια μικρη ανταγωνιστικοτητα μεταξυ μας αλλα μενει αυστηρα εντος αγωνιστικου χωρου. Εκτος παρκε ειμαστε πολλα χρονια συμμαθητριες και φιλες και η καθε μια μας κερδιζει το ποτε θα παιζει με τη φορμα στην οποια βρισκεται και τις αναγκες καθε αγωνα.
Πως βλεπεις τη μεχρι τωρα πορεια της ομαδας;
Οσα παιχνιδια χασαμε, τα χασαμε απο δικα μας λαθη. Κατα τη διαρκεια των παιχνιδιων αυτων καναμε πολλα λαθη και για μεγαλα χρονικα διαστηματα, με αποτελεσμα να μας παιρνει μετα η 'κατω βολτα'. Εχουμε δειξει ομως πολλα καλα στοιχεια, δυσκολο σερβις, επιμονη αμυνα και αρκετα αποτελεσματικη επιθεση. Ειμαστε καλυτερη ομαδα απο περυσι και γιατι βελτιωθηκαμε ατομικα και γιατι βελτιωθηκε η χημεια της ομαδας. Η εκτη θεση ειναι νομιζω ενας εφικτος στοχος για την ομαδα στη δευτερη φαση του πρωταθληματος.
Μεχρι που θα παει η Λυδια στο βολλεϋ και με ποια ιδιοτητα;
Θα ηθελα να παιξω σε ψηλο επιπεδο αλλα ειναι νωρις ακομα για να προβλεψω ποσο μακρυα θα φτασω. Οσο για την ιδιοτητα ... διαιτητης με τιποτα! Προπονητρια δεν το απορριπτω αλλα δεν ειμαι και πολυ ζεστη. Αρα παικτρια και παλι παικτρια!
Η διπλη ιδιοτητα μαθητρια-αθλητρια σε ζοριζει;
Ολα βολευονται. Δε μου εχει τυχει να κοψω κατι σπουδαιο λογω βολλεϋ. Υπαρχει μια ελλειψη χρονου, ιδιως τα Σαββατοκυριακα, αλλα σε καθε περιπτωση το βολλεϋ ειναι για μενα διασκεδαση και οχι υποχρεωση. Αν θες να γινεις καλος σε κατι πρεπει να δωσεις και την απαραιτητη ενεργεια σ'αυτο.
Στο σπιτι υπαρχει δυο χρονια μεγαλυτερη αδερφη, επισης πασαδορος στις νεανιδες της Νικης ...
Για πολλα χρονια ημουνα αλλαγη της Μαριας. Μπορει να μην τσακωνομαστε αλλα η σχετικη καυστικη πλακα γινοτανε. Τωρα ειμαστε και σε αλλη ηλικιακη ομαδα οποτε εχουν κοπει οι πολλες συζητησεις στο σπιτι.
Πως ειναι το μεταξυ σας κλιμα;
Εξαιρετικο. Ελαχιστες ειναι εκτος κλιματος, ειμαστε παρεα και εκτος γηπεδου. Στους αγωνες λεμε τη γνωμη μας η μια στην αλλη και μπορω να πω οτι σχεδον ολες δεχονται τις παρατηρησεις. Βεβαια εχει σημασια και ο τροπος που κανεις την παρατηρηση ωστε αυτη να γινει αποδεκτη.
Γυμναστικη στο σχολειο κανεις;
Φετος καταλαβα οτι μπορει αυτο το μαθημα να σου προσφερει κατι. Παλιοτερα το ειχαμε τελειως της πλακας. Τελικα ομως μονο οσοι μαθητες ασχολουνται εξωσχολικα με τον αθλητισμο μπορουν να εκτιμησουν την προσπαθεια ενος γυμναστη. Οι αλλοι γκρινιαζουν, τι τη θελουμε τωρα τη γυμναστικη κ.λ.π.
Πως τα πας με την coach Αλεξανδρα;
Εχει ενδιαφερον η σχεση προπονητη-αθλητη. Μαλλον οι προπονητες νοσταλγουν τα χρονια που ηταν εν ενεργεια παικτες και τους ξεφευγουν κατι 'εγω, αν επαιζα σ'αυτη τη φαση, θα εκανα αυτο, θα εκανα εκεινο!' Περα απ'αυτο εχουμε μαθει πολλα και με καλο τροπο απο την Αλεξανδρα. Εχει βοηθησει να αισθανομαστε σαν ομαδα και ιδιαιτερα εχει βοηθησει ορισμενες που επεφτε η ψυχολογια τους με τα λαθη και τις ατυχιες. Γενικοτερα θα ηθελα ο προπονητης μου να ειναι δικαιος στις ευκαιριες που δινει στους παικτες του, ωστε να περιοριζονται και οι μεταξυ μας γκρινιες.
Στην κοπη της πρωτοχρονιατικης πιττας του συλλογου βραβευτηκατε για την περσινη σας πορεια.
Ενα παραπανω κινητρο για να συνεχισουμε. Ο συλλογος ειναι παραπανω μπασκετικος απ'οτι βολλεϊκος αλλα αυτο φαινεται να αλλαζει φετος. Με την ελλειψη του γηπεδου ειναι μεγαλο κατορθωμα η περσινη και η φετινη μας πορεια. Απο τη αλλη, βεβαια, μια βραβευση προσθετει βαρος και ευθυνη.
Πες οτι θελεις για κλεισιμο.
Σε καθε αγωνα που μας απεμεινε πρεπει να βγαλουμε το 100% του εαυτου μας. Υπαρχουν σετ που ειμαστε top σετ που ειμαστε top-down. Εχουμε κανει εντυπωσιακα tie-break αλλα δε χρειαζεται να το διακινδυνευουμε πολυ συχνα. Ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου