Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η Νικη σταματησε στο Κορωπι.

Το 1935 ενας γιατρος εξοριζεται απο το φασιστικο καθεστως σε ενα τοσο εγκαταλελειμμενο χωριο του Ιταλικου νοτου, που οι κατοικοι του ελεγαν οτι ο Χριστος δεν πατησε ποτε το ποδι του εκει. Το 1979 ο Τζιαν Μαρια Βολοντε, η Ειρηνη Παππα και η Λεα Μασαρι ζωντανευουν σε ενα καταπληκτικο δειγμα νεορεαλιστικου κινηματογραφου αυτην την πραγματικη ιστορια, σε σκηνοθεσια Φραντσεσκο Ροσι υπο τον τιτλο 'Ο Χριστος σταματησε στο Εμπολι'.
Το Κορωπι βεβαια επ' ουδενι δε θυμιζει το χωριο Γκαλιανο, αλλα η γυναικεια μας ομαδα -μετα πασης βεβαιοτητος- δεν πατησε ποτε το ποδι της στα Μεσογεια. Στη μολις δευτερη ηττα τους στο φετινο πρωταθλημα, ατομικα και ομαδικα τα κοριτσια μας εκαναν πολυ κακη εμφανιση και μαλιστα απεναντι σε εναν αντιπαλο μαχητικο και καλοστημενο αμυντικα, που ειχε δωσει δειγμα γραφης και στον πρωτο γυρο οταν και τον κερδισαμε δυσκολα με 3-2 σετ.
Τιποτα δε λειτουργησε καλα στην ομαδα του Νωντα Μπαϊμπου. Αρκετα χαμενα σερβις, πολυ μετριες υποδοχες με επακολουθο κακη οργανωση του παιχνιδιου, υποτονικες επιθεσεις και κυριως μεγαλο μπλεξιμο στην αμυνα. Ακομα και στο 24-24 του δευτερου σετ, που ηταν η καλυτερη στιγμη μας στο παιχνιδι, λαθος επιλογες μας στερησαν τη δυνατοτητα να διεκδικησουμε κατι περισσοτερο. 21-25, 26-28, 23-25 λοιπον, σε μια ωρα και τεσσερα λεπτα αγωνα.
Ειναι αδικο να μιλησουμε για διακριθεισες σε αυτο το παιχνιδι, οταν εχουμε περασει πολλα ωραια βραδια παρακολουθωντας φετος την ομαδα μας. Μονο η Ευα Χαραλαμπους εκανε σχετικα καλη εμφανιση, αποφευγοντας τα κραυγαλεα λαθη, αλλα ......
Βασιλης Οικονομου και Σπυρος Πρεντζας εκαναν μια αψεγαδιαστη διαιτησια. Και οταν το διαπιστωνει αυτο ο ηττημενος ενος αγωνα, ο επαινος αποκτα πολλαπλασια αξια. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΚΟΡΩΠΙ: Μπελλου, Βλασερου, Αλεξοπουλου, Δαρεμα, Κολλια, Στεφανιακ, Λιγγου, Κατσικη, Βαρβερη, Δαβαρη, Γκριμετη.
ΝΙΚΗ: Νακου, Γιαννουλη, Αναγνωστου, Λιουκα, Κονιανου, Φουσιανη(L), Βαμβακοπουλου, Μοκα, Χαραλαμπους, Παπακωνσταντινου, Λημναιου, Χατζηθεοδωρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου