Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δημαρχε, ΜΠΟΡΕΙΣ να διορθωσεις την ανωμαλια ΤΩΡΑ!!!

Οταν πριν απο 22 μηνες, νεανιδες, κορασιδες, παγκορασιδες και mini βολλεϋμπολιστριες της Νικης εφευγαν για τελευταια φορα απο την προπονηση τους στο κλειστο του 2ου Λυκειου, η μελαγχολια μετριαζοταν μονο απο την προσμονη: δυο χρονια σχεδον στο ανοιχτο γηπεδακι της οδου Πεντελης, αερας, κρυο, ψιλοβροχο, χαμενες προπονησεις, κρυολογηματα, τραυματισμοι, ολα εγιναν ανεκτα απο τα κοριτσια και τους γονεις τους προς χαριν της 'μεγαλης ιδεας': του νεου κλειστου γυμναστηριου του 2ου Λυκειου Αμαρουσιου.
Και τωρα εφτασε η ωρα - στις 13 Φεβρουαριου, στα εγκαινια του κλειστου - να πατησουν για πρωτη φορα το παρκε ενος πραγματικα ωραιου αθλητικου χωρου και να χειροκροτησουν απο καρδιας τους συντελεστες  του  εργου. Οποια απογοητευση ομως θα δοκιμασουν μολις διαπιστωσουν πως οι γνωριμες ταπες, που κρυβουν τις βασεις των στυλων του βολλεϋ, λειπουν απο το γηπεδο ΤΟΥΣ. Ναι, το δικο τους γηπεδο που στερηθηκαν δυο χρονια αλλα περιμεναν να το παρουν πισω, φρεσκο, μοντερνο, αξιο να αγαπηθει οπως το παλιο και περισσοτερο ακομα.
Φιλοι δημοτικοι αρχοντες, ακριβως ενα χρονο πριν, στο κοψιμο της πιττας του συλλογου μας, αυτη ηταν η ατακα του Δημαρχου μας που ξεσηκωσε το καταμεστο 'Σπυρος Λουης':
'Του χρονου, τετοιο καιρο θα παραδιδουμε στους δημοτες Αμαρουσιου και το συγχρονο κλειστο γυμναστηριο του 2ου Λυκειου'. Μηπως εμεις δεν καταλαβαμε καλα; Τα κοριτσια της Νικης και οι γονεις τους ειναι δημοτες Μελισσιων; 'Η μηπως το γυμναστηριο παραδιδεται στο κοινο για βολτες με ομπρελινες και κρινολινα; Προκειται εν τελει για σχολικο γυμναστηριο και αν ναι, ειναι το βολλεϋ σπορ απο αυτα που ακομα και το αναλυτικο προγραμμα προβλεπει να διδαχτει στους μαθητες και τις μαθητριες του λυκειου;
Οι πρωτες - αμηχανες ειναι η αληθεια - αντιδρασεις στις διαμαρτυριες μας, μονο ως ανεκδοτα μπορουν να θεωρηθουν. Προβολεις και ηχεια του γηπεδου βρισκονται στις συνηθισμενες τους θεσεις, εξω απο το χωρο δρασης των μπαλων οποιουδηποτε σπορ.                                 Ο προτζεκτορας αναπαυεται προφυλαγμενος μεσα στο μεταλλικο του κλωβο, οπως συμβαινει σε ολα τα συγχρονα γηπεδα του κοσμου. Κανενας κινδυνος δεν μπορει να δημιουργηθει στα οπτικοακουστικα συστηματα του κλειστου απο τις μπαλες 'τρομοκρατες' του αγαπημενου σπορ των κοριτσιων μας. Αλλα ακομα και αν η στατιστικη και οι πιθανοτητες καταργηθουν, οι μικροζημιες σε εναν αθλητικο χωρο δεν ειναι μεσα στο προγραμμα; Θαυμαζουμε τα κλειστα γηπεδα ολης της Ευρωπης για τον τροπο που μεταμορφωνονται απο σαλες του μπασκετ, του βολλεϋ, του χαντμπολ, του ποδοσφαιρου σε πιστες χορου, σε σκηνες θεατρου και συναυλιων ακομα και σε αιθουσες συνεδριων. Τωρα που αυτες οι ωραιες εικονες εφτασαν στη γειτονια μας θα αφησουμε τους πρωτους δικαιωματικους χρηστες του χωρου να ξεπαγιαζουν στο ανοιχτο γηπεδακι της οδου Πεντελης; Οσο για το τεχνικο μερος των αλλαγων ειναι αστειο και να τις συζηταμε ακομα. Το ανοιγμα των τρυπων, η τοποθετηση των μεταλλικων βασεων των στυλων του βολλεϋ και η τοποθετηση των ξυλινων ταπων ειναι παιχνιδι για τον κατασκευαστη ενος τετοιου εργου.
Υπαρχει ακομα λοιπον καιρος για να διορθωθει αυτη η ανωμαλια και αδικια συγχρονως. ΤΩΡΑ πριν το κλειστο εγκαινιαστει και παραδοθει σε χρηση. Ειναι θεμα πολιτικης βουλησης, ευθυκρισιας και εμπρακτης αποδειξης του ενδιαφεροντος των δημοτικων αρχοντων για τους νεοτερους δημοτες τους. Τα παιδια, οι γονεις, οι ανθρωποι του βολλεϋ, ολοι οι ενδιαφερομενοι δημοτες του Μαρουσιου περιμενουμε με ανυπομονησια την αμεση θετικη σας ανταποκριση.
                                

2 σχόλια:

  1. Αρέσει στο χρήστη Vassilis Panagos.
    1 κοινοποίηση

    Δραπετσώνα Βολει Άλλος ένας ακόμα τρόπος δίωξης του βόλεϊ, από τα θεσμοθετημένα όργανα. Φίλοι απ΄το Μαρούσι, μην κωλώσετε και κάντε τις τρύπες μόνοι σας. Στην ανάγκη και κατάληψη του χώρου μπορείτε να κάνετε.
    18 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 3
    Nikos Gwgos Αυτό ακριβώς, επιτέλους αφήστε το βόλεϊ λίγο να αναπνεύσει! Έχουν το κλειστό του ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ που ένεκα ΚΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ δεν μπαίνουν τρύπες, το άλλο στου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ χαμηλοτάβανο και τώρα ούτε αυτό χωρίς τρύπες. Σίγουρη σκοπιμότητα και απύθμενο κόμπλεξ!!!
    11 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1
    Katerina Frangos Frangakis ακόμα όμως δεν έχω καταλάβει την λογική του να μην ανοίξουν τρύπες...αφού το γήπεδο υφίσταται, ποιο είναι το πρόβλημα??? ντροπή! αντί να ενθαρρύνουν τα παιδάκια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τα διώχνουν!
    10 ώρες πριν · Μου αρέσει!
    Nikos Gwgos Όταν πολλοί απ' τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ανήκουν στο Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. Αμαρουσίου, τι να συζητάμε περισσότερο.
    10 ώρες πριν · Μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΒΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ( θα χρησιμοποιειται μονο για μπασκετ )ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ( ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ! ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ & Ο.Σ.Κ.ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ 150 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΒΟΛΕΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ .
    ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή