Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ!

-Νακου, Μαρκου και Τσελεπη τυπικα στον παγκο λογω τραυματισμων
-Λημναιου λιμπερο και Βητου δευτερος πασαδορος.
Ε, ΚΑΙ!!!
Οταν με αυτο το ελλιπες και ανορθοδοξο σχημα, κερδιζεις τα δυο πρωτα σετ με αντιπαλο το νεοφωτιστο συμπολιτη Οδυσσεα και μαλιστα σχετικα ευκολα, με σκορ 25-14 και 25-18, δεν εχεις ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για την καταρευση που υφιστασαι στη συνεχεια και χανεις τα τρια επομενα σετ με 15-25, 23-25 και 9-15. Το καμπανακι του κινδυνου ειχε σημανει ηδη τρεις φορες: οποιος δεν το πιστευει και δεν προσγειωθει θα λουστει πολλες βραδιες σαν την αποψινη μεσα στη φετινη σεζον.
33 χρονια θεατες -και οχι μονο- του γυναικειου βολλεϋ εχουμε δει φοβερες ανατροπες σε αποτελεσματα, βαθμολογιες, φαβορι και αουτσαϊντερς. Αλλα τοσα χρονια ομως ασχολουμενοι επαγγελματικα με τις θετικες επιστημες μαθαμε να σεβομαστε τη Στατιστικη και τις Πιθανοτητες. Και αυτες οι σοβαρες επιστημες στελνουν αυτη τη στιγμη ενα ξεκαθαρο μηνυμα: αν αυτη η ταλαντουχος -ναι, το πιστευουμε ακομα- ομαδα δεν υποστει συντομα ενα ηλεκτροσοκ νοοτροπιας, στο τελος της regular season θα βλεπει τη βαθμολογια απο τη σημερινη της θεση! Οι τεσσερεις προπορευομενοι δεν αστειευονται, το θελουν και το πιστευουν οτι θα ειναι στα play-off. Αν εμας μας λειπουν διακοπες, ας τις προγραμματισουμε για τις 19 Μαρτιου, που θα διεξαχθει η 22η αγωνιστικη και ασε τους πρωτους τεσσερεις να τρεχουνε Πασχα και Πρωτομαγια σε προπονησεις και αγωνες ανοδου!
Εγινε και ενα παιχνιδι ομως αποψε. Για δυο σετ ολα λειτουργησαν σχεδον τελεια. Η Ελενη Μπιτσικα εκανε ιδανικες πασες, Αναγνωστου, Αργυριαδου, Λιουκα τις τελειωναν υποδειγματικα, η Παναγιωτα Λημναιου μαζεψε οτι κυκλοφορουσε στο τερεν απο υποδοχες και αμυνες, το μπλοκ μας 'βασανισε' τον αντιπαλο ειτε αποτελουμενο απο τις Μοκα-Λιουκα ειτε απο τις Οικονομοπουλου-Αργυριαδου.
Και ξαφνικα καποιο μαγικο ραβδακι μας αγγιξε: η οργανωση του παιχνιδιου χαλασε, σε κρισιμα σημεια στειλαμε τα σερβις στον Αγιο Θωμα, πηραμε αγκαλια το φιλε σε επιθεση και αμυνα και η υποδοχη μας διολισθησε απο κακη σε αθλια. Και το αποκορυφωμα: ξεκινησαμε το tie-break με 0-8, αντιδρωντας με το χειροτερο δυνατο τροπο στο δυσκολο σερβις του αντιπαλου. Ματαια ο coach προσπαθουσε να αντιστρεψει την κατασταση με ταϊμ αουτ και οδηγιες, που προφανως βρονταγαν στου κουφου την πορτα.
Σκασμενοι εφυγαν απο το γηπεδο οι αρκετοι φιλοι της ομαδας. Αντιθετα οι φιλοι του Οδυσσεα πανηγυρισαν μια απροσμενη αλλα εντελως δικαιη επιτυχια. Ο Παναγιωτης Καπανταης και η Βετα Βατικιωτη ειχαν μαλλον ευκολο βραδυ και διαιτητευσαν το παιχνιδι χωρις σοβαρα προβληματα. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: (Παπαδακη-Αραμπατζης), Παυλιτινα, Στεφοπουλου Α.(c), Χρηστιδου, Βρεκου, Βλαχοπουλου, Στεφοπουλου Ε., Κοκιου(L), Μπεληγιαννη, Δαφνα, Στεφα(L), Σαρηγιαννογλου, Μπιτσανη
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Λημναιου(L), Κουτσογιαννη, Αργυριαδου, Αναγνωστου(c), Βητου, Μοκα, Νακου, Μπιτσικα, Λιουκα, Οικονομοπουλου, Μαρκου, Τσελεπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου