Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Προσγειωση πριν να ειναι αργα.

Δευτερη συνεχομενη ηττα για τη γυναικεια μας ομαδα, εντος εδρας αυτη τη φορα, απο τον ετερο διεκδικητη των προνομιουχων θεσεων της κατηγοριας Αστερα Αγιου Δημητριου. Μεσα σε μια βδομαδα οι φιλοδοξιες μας υπεστησαν σοβαρο πληγμα για δευτερη φορα και μαλιστα θα ελεγε κανεις οτι αυτη τη φορα τα πραγματα ηταν σοβαροτερα, μιας και η ηττα εγινε στο γηπεδο μας και δεν συνοδευτηκε απο τον ενα τουλαχιστον ποντο του tie-break.
Καλο μπλοκ του αντιπαλου, μετρια υποδοχη της ομαδας μας και η πασαδορος μας Λουκια Νακου εμφανως επηρεασμενη απο τον τραυματισμο της που την αφησε εκτος προπονησεων ολη τη βδομαδα εστειλαν το πρωτο σετ στα νοτια προαστεια με σκορ 19-25.
Ιδια εικονα και στο δευτερο σετ μεχρι το 3-7. Στο σημειο αυτο, λες και υποστηκαμε την επηρεια ενεσης αδρεναλινης, η εικονα μας αλλαξε δραματικα. Η Λουκια εγινε ο γνωστος ευφυης οργανωτης μας, η Ισαβελλα Βητου ηρεμησε την υποδοχη μας και απο τις δυο ακρες του φιλε Ντινα Μαρκου και Αγγελικη Λιουκα τελειωσαν 12 επιθεσεις κερδιζοντας το σετ με σκορ 25-16.
Ιδια εικονα και στο τριτο σετ μεχρι το 11-5. Εκει προφανως ο οργανισμος των κοριτσιων απορροφησε την αδρεναλινη, το σκορ πηγε στο 12-13 και με συνεχεις εναλλαγες στην πρωτοπορια το σετ κατεληξε στον Αστερα με 23-25.
Το τεταρτο σετ δεν αντεχει σε κριτικη. Παραθετουμε απλως το σκορ του: 13-25(!) εις βαρος μας και τελος του αγωνα σε μια ωρα και 31 λεπτα.
Ειναι ισως οξυμωρο να αναφερεται κανεις στον προπονητη μιας ομαδας μετα απο ενα τοσο κακο βραδυ. Και ομως ο Νωντας Μπαϊμπος εκανε οτι περναγε απο το χερι του για να αντιστρεψει τη ροη του παιχνιδιου.  Με υπολογισμενες αλλαγες εδωσε ανασες στην ταλαιπωρημενη πασαδορο του, προσπαθησε να βρει λυση στο ανελπιστο βραχυκυκλωμα των κεντρικων του και εξαντλησε ολα τα ταϊμ αουτ για να ηρεμησει και να δωσει προοπτικη στην ομαδα του. Δυστυχως τα προβληματα στη λειτουργια μας ηταν τοσα στον αριθμο που δεν χρειαζοταν coach αλλα εμπειρος λυτης παζλ για να βγαλει ακρη σε ενα τετοιο γριφο.
Κραταω μια φραση του coach των αντιπαλων Βασιλη Αρναουτη, που πρεπει κατα τη γνωμη μου να εκφραζει τη φιλοσοφια των ασχολουμενων με τα σπορ στο δικο μας αγωνιστικο επιπεδο: 'Διασκεδαζουμε σοβαρα'. Ουτε πλακα κανουμε αλλα ουτε και θα βαλουμε τα κλαματα στις οποιες αναποδιες. Επι τη ευκαιρια το συγκροτημα του Μπραχαμιου ειναι μια ομαδα εμπειρη, σοβαρη και δικαιολογημενα φιλοδοξη, που περιλαμβανει στις ταξεις της ενα μικρο διαμαντι: τη δεσποινιδα Καρτσαφλεκη ειχαμε την τυχη και την ατυχια συγχρονως να αντιμετωπισουμε και στο παρελθον οταν υπηρετουσε την ομαδα των Τραχωνων. Προκειται στην κυριολεξια για λιμπερο-πασαδορο και ειναι αποριας αξιον πως δεν εχει προσελκυσει το ενδιαφερον ομαδων των εθνικων κατηγοριων.
Η διαιτησια του Χριστου Μαλφα ηταν ηρεμη και ουσιαστικη. Ο Κων/νος Βουδουρης αφου εξαντλησε για μια ακομα φορα ολη του την αυστηροτητα στους ξυλινους παγκους και τα σακιδια των κοριτσιων, εχασε μπροστα στα ματια του τη φαση του αγωνα: εδωσε αντενα εις βαρος μας, με τη μπαλα πανω απο μισο μετρο εντος τερεν και το σκορ 14-16, προκαλωντας τη θυμηδια ακομα και του αντιπαλου παγκου. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Νακου, Βητου(L), Αργυριαδου, Μαρκου, Λιουκα, Μοκα, Οικονομοπουλου, Τσελεπη, Κουτσογιαννη, Λημναιου, Μπιτσικα
ΑΣΤΕΡΑΣ: (Αρναουτης), Καλαφατη, Αντουβα, Αμπαζαϊ, Καρκατζουλη, Νικολαου, Γκοτση, Μαρινη, Ζαχαρεα, Λαϊου, Καρτσαφλεκη(L) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου