Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σκωτσεζικο ντους!

Δε θα κουραστουμε να το επαναλαμβανουμε: για τους ανθρωπους της Νικης -παικτες, προπονητες, παραγοντες- το βολλεϋ ειναι πρωτα απο ολα διασκεδαση. Γι' αυτο παμε γελωντας στο γηπεδο με τα κασκολ μας και με τον καφε μας και φευγουμε ευχαριστημενοι ακομα και οταν το αποτελεσμα δεν ειναι το καλυτερο δυνατο. Αλλωστε και στο σινεμα δεν πας να δεις μονο κωμωδιες. Και τα δραματα εχουν και αυτα τη δικη τους ομορφια.
Τα κοριτσια της γυναικειας μας ομαδας εχουν ομως βαλθει φετος να μας στειλουν στον ψυχιατρο. Τετοιες εναλλαγες συναισθηματων σε δυο ωρες που διηρκεσε ο αγωνας με τον Παπαγου στο 'Σπυρος Λουης' δεν εχουν προηγουμενο. Απο το αγχος στη χαρα και απο το θυμο στο πανηγυρι καθε τεταρτο της ωρας! Αντι για καφε μαλλον νερο με Λεξοτανιλ πρεπει να παιρνουμε μαζι μας, γιατι αλλιως δεν προκειται να τη βγαλουμε τη σεζον.
Με τη Λουτσιανα Τσελεπη επικεφαλης σε μπλοκ και επιθεση πηραμε με 25-22 το αμφιρροπο πρωτο σετ. Για εναν ακομα αγωνα χασαμε αρκετα σερβις, χωρις μαλιστα να επιδιωκουμε και πολυ δυσκολες εκτελεσεις.
Κακη υποδοχη και ανευρες επιθεσεις ειχαν σαν φυσιολογικο αποτελεσμα την απωλεια του δευτερου σετ με 21-25. Η υποδοχη μας ιδιαιτερα, αντι να ειναι οπως οφειλε πασα στον πασαδορο, θυμιζε αμυνα σε δυσκολη επιθεση, που προσπαθει απλως να σωσει τον ποντο.
Η Μαργαριτα Οικονομοπουλου ηταν το προσωπο του κερδισμενου με   25-23 τριτου σετ. Κυριαρχησε στις μαχες του φιλε και επιπλεον ηταν η φωνη της συμπαραστασης προς τις συμπαικτριες της στα δυσκολα σημεια του αγωνα. Οι τελευταιοι ποντοι του σετ παιχτηκαν με τη Λουκια Νακου τραυματια και με τη ληξη του σετ η πασαδορος μας αποσυρθηκε στον παγκο μεχρι το τελος του παιχνιδιου.
Ολικο black-out στο τεταρτο σετ. Τιποτε δε λειτουργησε σωστα, κακες επιθεσεις, προβλεψιμη οργανωση παιχνιδιου και φυσιολογικη καταληξη το 9-25(!) εις βαρος μας.
Και ενω οι προοπτικες εδειχναν δυσοιωνες στο tie-break, τα κοριτσια εδειξαν επιτελους τον απαιτουμενο χαρακτηρα. Η Ελενη Μπιτσικα καθοδηγησε σωστα και οι ακραιες μας Ντινα Μαρκου και Μαιρη Αργυριαδου επιτεθηκαν σχεδον αλανθαστα, κερδιζοντας το σετ με 15-7 μεσα σε εξαλλους πανηγυρισμους.
Πολυς κοσμος στο γηπεδο, οπαδοι και των δυο ομαδων αλλα δυστυχως αναμεσα τους  και ορισμενοι 'στρατηγοι'  με συμπεριφορα 'ιπποκομου'. Η ομαδα του φιλου Αντωνη Πουμπουρα αποδεικνυεται ηδη σκληρο καρυδι για ολους τους αντιπαλους της και δε χρειαζεται την υποστηριξη οπαδων που βλεπουν γκαζον στη θεση του παρκε.
Ο Βαγγελης Μαρκατσας και ο Νεστορας Τσιτσικας ειχαν να διαιτητευσουν ενα παιχνιδι με πολλες φασεις και αρα υψηλο βαθμο δυσκολιας. Δεν απεφυγαν τα λαθη, δυο απο τα οποια μαλιστα ηταν εξωφθαλμα. Σε επιθεση του αντιπαλου, ο επιθετικος συμπαρεσυρε θεαματικα το φιλε χωρις να σφυριχτει η παραβαση. Σε κοντρα της ομαδας μας εχασαν το μετρημα και μας χρεωσαν τεταρτη επαφη η οποια ουδεποτε συνεβη. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Λημναιου, Κουτσογιαννη, Αργυριαδου, Αναγνωστου(C), Βητου(L), Μοκα, Νακου, Μπιτσικα, Λιουκα, Οικονομοπουλου, Μαρκου, Τσελεπη.
ΠΑΠΑΓΟΥ: (Πουμπουρας), Γαλιγαλη, Δανιηλ, Κορακοβουνη, Μιχαηλιδη, Χατζησωκρατη(c), Χρυσομαλλη, Θανοπουλου, Λουκα, Πασιαλη(L), Βασσαλου(L), Δημα, Ιλανιδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου