Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

The 5x5 Girls!

Πολλοι φιλοι της ομαδας και του μπλογκ μας, επισημαινουν πως πιθανον να υπερβαλλουμε με το εν εξελιξει νικηφορο σερι της γυναικειας μας ομαδας. Η απαντηση μας θα ειναι οπως συνηθως βασισμενη στους πιο αδιαψευστους μαρτυρες που ειναι οι αριθμοι: στην ιδια ακριβως πενταδα αγωνων του πρωτου γυρου ειχαμε κανει τρεις νικες και δυο ηττες! Και για οσους παρακολουθουν απο κοντα τα τελευταια χρονια την ομαδα του Νωντα Μπαϊμπου ειναι προφανες οτι τα αποτελεσματα της στους δευτερους γυρους των πρωταθληματων ειναι σαφως καλυτερα απο οτι στους πρωτους γυρους. Θες γιατι ο coach ειναι καλος αναλυτης των ομαδων που εχει ηδη αντιμετωπισει, θες γιατι οι ομαδα μας αλλαζει προσωπο καθε χρονο και χρειαζεται χρονο για να ομογενοποιηθει, θες γιατι τα κοριτσια αναπτυσσουν με τις αρχικες ηττες εναν εγωϊσμο και μια διαθεση να δωσουν απαντησεις, θες για ολα αυτα μαζι ...
Μιαμιση ωρα κρατησε λοιπον ο εντος εδρας αγωνας μας με το Κορωπι. Αφου χασαμε το συνηθισμενο μας πρωτο σετ και πηραμε δυσκολα το δευτερο, καναμε βολτα στην εξοχη στα δυο τελευταια. Και μαλιστα απεναντι σε εναν αντιπαλο που το παλεψε και μεχρι τελους πιστευε πως μπορουσε να φυγει με κατι θετικο απο το κλειστο της Κοκκινιας.
Αρκετος και ζεστος για ενα ακομα βραδυ ο κοσμος στο γηπεδο. Αρκετα καλη η διαιτησια της Ελενας Λιδωρικιωτη και του Δημητρη Αλτιπαρμακ αν και ο τελευταιος δεν απεφυγε μερικα λαθη, ευτυχως οχι αποφασιστικα για την εξελιξη του αγωνα.
Ποτε δεν επεστρεψε η ομαδα μας απο το αρχικο 0-6 του πρωτου σετ. Κακες υποδοχες και αμυνες κυριως μας κρατησαν συνεχεια πισω στο σκορ και παρα το πλησιασμα σε 20-21 το σετ κατεληξε στις φιλοξενουμενες με 21-25.
Πιο ισορροπημενο αποδειχτηκε το δευτερο σετ. Καμμια ομαδα δεν ξεφυγε στο σκορ πανω απο τρεις ποντους, η captain Ρια Αναγνωστου εκανε το καλυτερο φετινο της παιχνιδι σε επιθεση (10 ποντοι, 2 ασσοι) και αμυνα, η Γεωργια Μοκα εδωσε πολυτιμες βοηθειες για δευτερο συνεχομενο παιχνιδι και τελικα ισοφαρισαμε παιρνοντας το σετ με σκορ 25-23.
Πολυ καλα πηγε το τριτο σετ για τα κοριτσια μας. Η Χριστινα Ηλιοπουλου επανηλθε στις καλες εμφανισεις με αρκετες δυσκολες αμυνες στο ενεργητικο της, η Λουσιανα Τσελεπη οδηγησε το σκοραρισμα (15 ποντοι, 5 μπλοκ στο παιχνιδι) και η Λουκια Νακου 'ριζωσε' στο σερβις απο το 5-3 ως το 14-3 (3 ασσοι), με τελικο αποτελεσμα 25-14 υπερ μας.
Με διαφορα φασης 'μπηκαν' στον αγωνα η Πωλινα Πατραμανη και η Αγγελικη Λιουκα αλλα εγειραν την πλαστιγγα για τα καλα προς το μερος μας. Το κοντερ της Πωλινας σταματησε τελικα στους 18 ποντους (4 ασσους) και η Αγγελικη προσθεσε αλλους 11 ποντους (4 μπλοκ) και ετσι ομορφα και απλα το τεταρτο σετ εκλεισε με 25-18 υπερ μας.
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Νακου, Οικονομοπουλου, Μοκα, Πατραμανη, Λιουκα, Τσελεπη, Ηλιοπουλου Χ.(Λ), Τσεκενη, Καλαντζη Μ., Βασιλακη.
ΚΟΡΩΠΙ: (Ατσιδαυτης), Στεφανιακ(c), Φραγκου, Λιγκου, Κατσικη, Διμιτρι, Μπαγλατζη, Πιντζου, Ορτσικα(L)

1 σχόλιο:

  1. Γερά ρε ομαδάρα, τώρα που πήραμε φόρα δε θα γλιτώσει κανείς! Με όπλα το σερβίς κ το δυνατό μπλοκ και τα πολυβόλα που έχουμε στις άκρες, μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή