Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Απλως ενα χαμογελο.

Θα ηταν τουλαχιστον στρουθοκαμηλισμος να θεωρησουμε οτι η εντος εδρας νικη της γυναικειας μας ομαδας με αντιπαλο την Παλληνη ανετρεψε την πολυ μετρια εικονα που δημιουργησαμε στον πρωτο γυρο του φετινου πρωταθληματος. Θα ηταν ομως και μεγαλη αδικια να μην πιστωσουμε τις παικτριες και τον προπονητη της ομαδας μας με το ψυχικο σθενος που επεδειξαν για να μπορεσουν να γυρισουν απο το 1-2 σετ το αποψινο παιχνιδι. Στο τελος-τελος αυτο θελουμε να βλεπουμε απο την ομαδα μας: προσπαθεια, επιμονη, εγρηγορση. Αν αυτα τα στοιχεια ειναι αρκετα για να φτασουμε σε καποιους στοχους θα το γραψει η ιστορια. Εμεις ομως ας εχουμε κανει το χρεος μας και ας εχουμε κοψει το βηχα σε οποιον πιστευει οτι το βραδυ του με αντιπαλο τη Νικη θα ειναι ενα ευχαριστο βραδυ.
Κακες επιλογες στην επιθεση μετετρεψαν το αρχικο 9-9 του πρωτου σετ σε 9-15. Απο κει και υστερα το παιχνιδι ισορροπησε αλλα αυτο δεν ηταν αρκετο και ετσι το σετ κατεληξε στη Παλληνη με σκορ 19-25.
Η συνολικη επιθετικη μας βελτιωση στο δευτερο σετ -αποτελεσμα και της σαφους βελτιωσης μας στην οργανωση του παιχνιδιου- ηταν ο κυριος λογος της αναστροφης της ροης του αγωνα. Φυσιολογικη εξελιξη λοιπον των πραγματων η ισοφαριση του σκορ με 25-19.
Σερνοντας κυλισε το τριτο σετ. Πισω στο σκορ συνεχεια και κακες αμυνες σε τελειως ανορθοδοξες επιθετικες προσπαθειες των αντιπαλων. Αποτελεσμα 18-25 εις βαρος μας.
Κακο παιχνιδι και απο τις δυο ομαδες μεχρι το 6-9 του τεταρτου σετ. Η κυριολεκτικα 'extreme make over' μεταμορφωση μας σε μπλοκ και επιθεση, μας οδηγησε σε ενα σερι 19-5(!) που μας οδηγησε στην εκ νεου ισοφαριση με  25-14.
Απο την αρχη του σετ 'φορεσαμε τα καλα μας' στο tie-break. Συνεχεια μπροστα στο σκορ και με αρκετα καλη λειτουργια σε ολους τους επιμερους τομεις, κερδισαμε το σετ με 15-11 και τον αγωνα σε μια ωρα και 47 λεπτα.
Η ατομικη αποδοση των κοριτσιων ακολουθησε τη συνολικη εικονα της ομαδας: μετρια κατα διαστηματα, καλη κατα περιοδους. Η μονη που ειχε σταθερα καλη αποδοση και στα πεντε σετ σε υποδοχη και αμυνα ηταν η Ισαβελλα Βητου, σε ενα ιδιαιτερα επιβαρυμενο απο πλευρας φασεων για τη θεση του λιμπερο παιχνιδι.
Καλη η διαιτησια των Στεφανου Ευαγγελου και Αλεξανδρου  Μυλωνακη σε ενα παιχνιδι πλουσιο σε φασεις. Οι διαμαρτυριες του αντιπαλου coach μονο πολιτικοι ελιγμοι μπορουν να θεωρηθουν, αφου τα κυριολεκτικα ελαχιστα λαθη των διαιτητων εγιναν ΟΛΑ εις βαρος μας (πιαστα σε βαρος της πασαδορου μας). Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Βητου(L), Νακου, Μπιτσικα, Τσελεπη, Οικονομοπουλου, Λιουκα, Κουτσογιαννη, Αργυριαδου, Μαρκου, Λημναιου, Μοκα
ΠΑΛΛΗΝΗ: (Ξεροβασιλας), Μπαγια(c), Σπηλιοπουλου(L), Μπιτσακου, Γρισπου, Κουλουμεντα, Παναγιωτιδου, Πολιτη Στ., Πολιτη Σοφ., Ιωαννιδη, Πολυμερα, Βαρδα, Βορβολακου     

1 σχόλιο:

  1. Γ.Λ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΟ . . ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12.ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή