Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι ανθρωποι μας, μερος Α΄.

Αλεξανδρα Νικητοπουλου: μια αθλητρια με πλουσια ιστορια, μια προπονητρια ηδη με παρελθον, οδηγει στα πρωταθληματα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. τις ομαδες Νεανιδων και Kορασιδων του Συλλογου μας.
22 χρονια αθλητρια, αγωνιστηκε σε ιστορικα σωματεια και στην Α1 Εθνικη Κατηγορια: 10 χρονια στο Ζ.Α.Ο.Ν. Κηφισιας απ' οπου και ξεκινησε την καριερα της. 4 χρονια στον Ιωνικο Φιλαδελφειας, 3 στον Αγιο Στεφανο, 1 χρονο στον Τυφωνα Ηρακλειου, 1 στην Α.Ε. Νικαιας και 3 χρονια τελος  στο δικο μας συλλογο τη Νικη Αμαρουσιου. Και καπου πριν τελειωσει η ενασχοληση της με το βολλεϋ μεσα στο τερραιν των 9Χ18 μετρων, αρχισε να καθοδηγει τις νεωτερες αθλητριες απο τον παγκο του προπονητη:  3 χρονια στη γυναικεια ομαδα του Οδυσσεα Αμαρουσιου, 4 στις Υποδομες του Ζ.Α.Ο.Ν., 1 χρονο στις υποδομες του Ιωνικου και εκτοτε στις ομαδες της Νικης.
Αλλα επειδη υπαρχει ζωη και μακρια απ'το φιλε για τους ανθρωπους του βολλεϋ, η Αλεξανδρα ειναι παντρεμενη, εχει ηδη και μια γλυκυτατη πιτσιρικα ενος ετους και τα πρωϊνα της τα περναει στη διευθυνση προσωπικου της Vodafone. Αρα απο διαχειριση ανθρωπινου υλικου τα παμε πολυ-πολυ καλα!
Ποιες οι δυσκολιες της προπονησης των ομαδων υποδομων, Αλεξανδρα;
Η γενια των αθλητριων που αρχιζει σημερα το βολλεϋ ειναι τελειως διαφορετικη απο τη γενια των προπονητων της. Προτεραιοτητα τους ειναι το σχολειο, το φροντιστηριο, η 'βολτα' και η προπονηση ειναι ενας τροπος να ξεδωσουν τα κοριτσια απο το πραγματι βαρυφορτωμενο προγραμμα τους. Υπαρχουν βεβαια και μερικα παιδια που θελουν παρα πολυ να ασχοληθουν με τα σπορ, αλλα γενικα δεν ειναι ευκολο να επιμεινεις  στη συνεπεια στις προπονησεις, μιας και των γονεων οι προτεραιοτητες ειναι ταυτοσημες με των παιδιων τους.
Σαν νεα αθλητρια ειχες αντιδρασεις απ'το σπιτι;
Το αντιθετο θα ελεγα. Ο πατερας μου ηταν ο προπονητης μπασκετ ομαδων της Α1 Βαγγελης Νικητοπουλος, οποτε ευνοουσε παρα πολυ την ενασχοληση μου με το βολλεϋ. Και ο αδερφος μου αλλωστε ηταν και αυτος αθλητης του μπασκετ και σημερα ασχολειται με την προπονητικη αυτου του σπορ.
Πως ειναι το κλιμα στη Νικη;
Υπαρχει ενας δυϊσμος στο Συλλογο συνηθισμενος αλλωστε σε ομαδες αυτης της κατηγοριας: θελουμε ενα σωματειο μαζικου αθλητισμου, να μαζευει τα παιδια της γειτονιας με ολα τα καλα που αυτο συνεπαγεται ή θελουμε ενα τμημα κυριως αγωνιστικο με προοπτικη οι υποδομες να 'παραγουν' παικτριες για τη γυναικεια ομαδα; Στην πραξη κανουμε κατι αναμεσα στους δυο δρομους και οι ισορροπιες ειναι ως εκ τουτου λεπτες.
Υπαρχουν διαφορες στην προπονηση γυναικων-υποδομων;
Υπαρχουν κυριως στον τροπο που αντιμετωπιζεις τις αθλητριες. Στις υποδομες λειτουργεις πιο χαλαρα, αφου οπως ειπαμε εχεις να αντιμετωπισεις και ολες τις εξωαγωνιστικες υποχρεωσεις τους. Φετος αποφασισαμε να ανεβαζουμε αρκετες νεανιδες στις προπονησεις της γυναικειας ομαδας. Εκει τα πραγματα ειναι λιγο σκληροτερα κυριως οσο αφορα τα ωραρια και τις απουσιες. Δεν χρειαζονται υπερβολες αλλα και παλι θα μεινουν οσες το θελουν πραγματικα.
Ποιοι ειναι οι στοχοι των δυο ομαδων σου για φετος;
Η προκριση στη δευτερη φαση των πρωταθληματων τους. Για τις κορασιδες ειναι πιο εφικτος στοχος, οχι λογω διαφορας στην ποιοτητα, αλλα γιατι δουλευουν περισσοτερο μαζι και το δεσιμο τους ειναι διαφορετικο. Αλλα και οι νεανιδες εδειξαν σε μερικα παιχνιδια οτι μπορουν να τα καταφερουν .
Η γενικοτερη κριση επηρεαζει το βολλεϋ; Μηπως ευνοει την ανθηση των υποδομων;
Οι συλλογοι επρεπε να ευνοησουν την αναπτυξη των υποδομων τους χωρις να περιμενουν την κριση. Τωρα θα αναγκαστουν να το κανουν και θα ελεγα οτι ειναι η τελευταια τους ευκαιρια να ανεβαζουν κοριτσια απο τις υποδομες στις γυναικες αν δε θελουν να εχουν μονιμα το χερι στην τσεπη. Συν τοις αλλοις η προοπτικη της γυναικειας ομαδας ειναι ενα σπουδαιο κινητρο για μια μικροτερη αθλητρια που επιπλεον παιζει και για τη 'φανελλα' της ομαδας της.
Γυναικα ή αντρας προπονητης σε γυναικεια ομαδα;
Ειναι κυριως θεμα χαρακτηρα του προπονητη. Πρεπει οι παικτριες του να τον σεβονται και οχι να τον φοβουνται. Οι αντρες προπονητες ισως βγαζουν απο τον παγκο λιγο περισσοτερη προσωπικοτητα. Σαν αθλητρια παντως πρεπει να πω οτι μονο μια προπονητρια μου συγκεντρωνε αυτα τα χαρακτηριστικα που προανεφερα.
Κλεισε με καποιες σκεψεις σου τη μικρη αυτη παρουσιαση.
Ειμαι τυχερη που δουλευω με παιδια πολυ καλης ποιοτητας και μπορω και εγω να κανω καλη δουλεια. Οι γονεις τους επισης ειναι συνεργασιμοι και δε δημιουργουν το παραμικρο προβλημα. Ειμαστε μια δεμενη ομαδα και περα απο τους αγωνιστικους χωρους. Μαζευουμε τα στατιστικα μας, βραβευουμε τις M.V.P. μας στο τελος της χρονιας και παρα το γηπεδικο προβλημα που αντιμετωπιζουμε δεν εχουμε καθολου διαρροες. Τα παιδια ερχονται για τη Νικη, τις προπονητριες τους και τις συμπαικτριες τους και νομιζω οτι ο συλλογος δε θα αργησει να δρεψει τους καρπους αυτης της προσπαθειας. Ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου