Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Οι ανθρωποι μας, μερος Γ΄

Συνδετικος κρικος αναμεσα στο παρον και το μελλον της Νικης Αμαρουσιου η σημερινη φιλοξενουμενη του blog μας. Παρα τα μολις 19 της χρονια, η Ειρηνη Παπακωνσταντινου εκλεισε φετος 10 χρονια συνεχους παρουσιας στο τμημα βολλεϋ του συλλογου. Και μετα την αναποφευκτη εκπαιδευση στα βασικα του αθληματος, καθιερωθηκε την τελευταια επταετια στη θεση του πασαδορου, περνωντας διαδοχικα απο ολα τα τμηματα υποδομης της Νικης, για να ανεβει απο περυσι και το σκαλοπατι της γυναικειας ομαδας. Και επειδη, οπως φαινεται απο τις πρωτες παρουσιασεις των ανθρωπων του συλλογου μας, οι σπουδες και οι δουλειες με ανθρωπιστικο περιεχομενο ειναι 'must' στην ομαδα, η Ειρηνη ειναι δευτεροετης φοιτητρια Ψυχολογιας στο Deree College.
Ποιοι ειναι οι στοχοι των 'δυο' φετινων σου ομαδων;
Οι νεανιδες εχουν καλο υλικο, ειναι πιο δεμενη ομαδα απο περυσι, χαιρομαι πραγματικα που ειμαι η πασαδορος τους και πιστευω οτι θα καταφερουμε να περασουμε στην επομενη φαση. Μπορει βεβαια το κλιμα στις νεανιδες να μην εχει την ενταση των γυναικων, αλλα περναμε καλα μαζι και συμμετεχουμε στο πρωταθλημα με μεγαλο κεφι. Οι γυναικες οπως και περυσι κοιτανε την Α2. Αρχικα δεν πιστευα οτι θα ειμαστε τοσο δυνατες φετος αλλα ξεκινησαμε πολυ καλα και συνεχιζουμε να βελτιωνομαστε.
Η ατμοσφαιρα της Ελληνικης κοινωνιας εχει επηρεασει την ομαδα;
Σιγουρα ναι, αλλα πολυ λιγοτερο απο οτι μια ομαδα με μεγαλο badget. Αντιθετα θα ελεγα οτι σε μας τα πραγματα λειτουργουν και καλυτερα απο προηγουμενες χρονιες. Τα τμηματα υποδομων εχουν καποιες ελλειψεις, ιδιαιτερα σε γηπεδα, αλλα η γυναικεια ομαδα ειναι πολυ προσεγμενη.
Πως βλεπεις τη μελοντικη σχεση της Ειρηνης με το βολλεϋ;
Για να ειμαι ειλικρινης το καλοκαιρι σκεφτηκα σοβαρα να σταματησω. Σχεδιαζα να κανω πολλα πραγματα συγχρονως στη ζωη μου -σχολη, ισπανικα, χορο- και αισθανομουνα ασφυκτικα τα χρονικα πλαισια. Ο κυριος Μπαϊμπος ομως μου 'απεσπασε' την υποσχεση οτι θα βοηθησω την ομαδα και οταν το σκεφτηκα ψυχραιμοτερα ειδα τον εαυτο μου στερημενο μακρια απο το φιλε και αναθεωρησα την αποφαση μου.
Αυτο σημαινει οτι εγκαταλειψες καποια σχεδια σου;
Οχι βεβαια, απλως οργανωθηκα καλυτερα. Με βαση το προγραμμα των προπονησεων κανονιζω και τα υπολοιπα. Σιγουρα δε λειτουργω ανεμελα, 'φοιτητικα' αλλα αισθανομαι καλα με τον τροπο που ζω και ετσι δε μετανοιωνω για την αποφαση μου.
Πως ειναι η σχεση σου με τις μεγαλυτερες συμπαικτριες;
Υπαρχει καλο κλιμα και σ'αυτο συμβαλλουν και οι μεγαλυτερες και οι μικροτερες. Ιδιαιτερα οι φετινες προσθηκες στο ροστερ της ομαδας προσαρμοστηκαν πολυ γρηγορα και δεν τις ξεχωριζεις απο τις πιο παλιες. Πολλα κοριτσια εχουν εμπειρια πρωταθλητισμου, ειτε στην κατηγορια μας ειτε σε μεγαλυτερη, με αποτελεσμα να δινουν μια ηρεμια στην ομαδα. Αλλα και γενικοτερα προπονητης και διοικηση κινουνται στο ιδιο κλιμα οποτε δεν δημιουργουνται αντιπαραθεσεις.
Το φυλο του προπονητη σε επηρεαζει;
Οι πρωτοι μου προπονητες ηταν γυναικες και μονο τα τελευταια χρονια δουλευω με αντρες. Δε βλεπω μεγαλη διαφορα, μου αρεσει ομως ο coach να δημιουργει μια ενταση, να σηκωνεται και να φωναζει οταν χρειαζεται. Τελικα πιστευω οτι ο χαρακτηρας και οχι το φυλο κανουν τον καλο προπονητη.
Πως αντιμετωπιζει το σπιτι την αθλητρια Ειρηνη;
Στην αρχη υπηρχαν δυσκολιες ιδιαιτερα οταν αρχισα να παιζω σε δυο ηλικιακες ομαδες -τη δικη μου και τη μεγαλυτερη. Ο ενας απο τους δυο γονεις μου (sic!) χρησιμοποιουσε καμμια φορα σαν τιμωρια το κοψιμο της προπονησης. Τελικα ομως ουτε οταν αρχισα φροντιστηριο περιορισα τις προπονησεις ουτε στις Πανελληνιες σταματησα λεπτο το βολλεϋ.
Ενας επιλογος απο την Ειρηνη.
Θα ηθελα να προπονουμαι λιγο περισσοτερο με τις νεανιδες γιατι εκει το διασκεδαζουμε περισσοτερο. Στη γυναικεια υπαρχει μεγαλυτερη  σοβαροτητα, προφανως λογω μεγαλυτερου στοχου. Βεβαια και εκει εκτος προπονησης τα κοριτσια ειναι πιο χαλαρα και το κλιμα πιο ευχαριστο.
Σε ευχαριστω, καλη συνεχεια και με τις 'δυο' σου ομαδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου