Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ευχες και συγκινηση

Παρουσια πληθους κοσμου και μεσα σε φορτισμενο συγκινησιακα κλιμα εγινε το πρωϊ της Κυριακης η κοπη της πρωτοχρονιατικης πιττας του συλλογου μας. Γεματες οι εξεδρες του γηπεδου της Κοκκινιας απο τους φιλους της ομαδας, γεματες ασφυκτικα και οι θεσεις των επισημων και προσκεκλημενων, γεματο και το παρκε του γηπεδου απο τα χρωματα της ομαδας μας φορεμενα απο μεγαλα, μικρα και ... πολυ μικρα αγορια και κοριτσια, αθλητες και αθλητριες του σωματειου μας.
Ο μινι απολογισμος του προεδρου ηταν εκει, οι βραβευσεις ηταν εκει, οι εξαγγελιες για τα επομενα μεγαλα βηματα της Νικης ηταν εκει, ολα ομως μεσα σε ενα πνευμα αυτοσυγκρατησης, ισως και λιγης μελαγχολιας, εξ αιτιας των θανατων που επληξαν τον τελευταιο μηνα το στενο αλλα και το ευρυτερο περιβαλλον της ομαδας.
Τη συγκινηση επετεινε και η επιλογη των προσωπων που βραβευτηκαν απο το συλλογο μας φετος. Πρωτος και καλυτερος ο σπουδαιος αθλητης του βολλεϋ και σημερινος προπονητης Μιχαλης Τριανταφυλλιδης, συμπαικτης του αξεχαστου Νικου Σαμαρα σε συλλογικο αλλα και σε εθνικο επιπεδο. 'Δε θα πω πολλα', ειπε ο Μιχαλης δεχομενος το βραβειο του απο το μελος του Δ.Σ. Γιωργο Τσιατσιο. 'Οι αθλητες εχουν μαθει να μιλανε στο γηπεδο'.
Δευτερος ο επισης σπουδαιος διεθνης μπασκετμπολιστας Δημος Ντικουδης, πηρε το βραβειο του απο το μελος του Δ.Σ. Γιαννη Νικολαρα και απευθυνομενος στους αθλητες της ομαδας μας ειπε: 'Εχετε φτιαξει καλες συνθηκες εδω, κοιταξτε παιδια να τις εκμεταλλευτειτε'.
Τη δικια μας 'Βραζιλιανα' Λουσιανα Τσελεπη βραβευσε ο εφορος μας Βασιλης Καλαντζης. Εμφανως συγκινημενη και συνοδευομενη απο το γλυκυτατο γιο της Φιλιππο η Λουσιανα ηταν μετρημενη στις ευχαριστιες της σε αντιθεση με το εκρηκτικο alter ego της που απολαμβανουμε τις Δευτερες στα γηπεδα του βολλεϋ.
Ο Χημικος υπευθυνος Παιδειας του Δημου Αμαρουσιου Δημητρης Καρλαυτης βραβευσε τους εφηβους και τις νεανιδες του συλλογου μας που πετυχαν το 2012 την εισαγωγη τους στα ανωτερα και ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα της χωρας. Αναμεσα τους και την αθλητρια μας Φωτεινη Τσαντε που μολις την τελευταια βδομαδα εχασε ως γνωστον τη μητερα της.
Ο προεδρος μας Αντωνης Τσεκενης βραβευσε τον αντιδημαρχο Νικο Πεππα για την προσφορα του στα αθλητικα δρωμενα του δημου Αμαρουσιου. Τα μελη του Δ.Σ. Γιωργος Θωμοπουλος και Μιχαλης Παπαναστασιου βραβευσαν τους χορηγους της ομαδας Ευτυχια Δημαρα (Thousand Flavours) και τον εκλιποντα Διονυση Ανδρουτσοπουλο (Πανοραμα) στα προσωπα των γιων του Παναγιωτη και Τασου.
Αναποφευκτη ηταν η ιδιαιτερη αναφορα στην απωλεια του Δημητρη Ραχωβιτσα, πατερα του προπονητη της ανδρικης ομαδας μπασκετ Μιχαλη. Πολλοι απο τους παρισταμενους ηξεραν προσωπικα και εκτιμουσαν το Δημητρη και στη μνημη του τηρηθηκε ενος λεπτου σιγη που ακολουθηθηκε απο θερμο, παρατεταμενο χειροκροτημα.
Την παρασταση εκλεψε παντως ο 'διαλογος' του προεδρου μας και του δημαρχου Αμαρουσιου Γιωργου Πατουλη. Ο Αντωνης Τσεκενης ευχαριστησε το δημαρχο για την παραχωρηση του κλειστου της Κοκκινιας στο συλλογο μας θυμιζοντας παραλληλα τη συμβολη της Νικης στην ομαλη λειτουργια του γυμναστηριου, αφου το σωματειο μας συμπληρωσε το γηπεδο με γραφειο γραμματειας, παγκους ομαδων, στρωματα ασφαλειας και πληρως εξοπλισμενο ιατρειο. Απαντωντας ο δημαρχος εξεφρασε την ικανοποιηση του για τον τροπο που η ομαδα μας αντιμετωπιζει το κλειστο και το θαυμασμο του για το αθλητικο εργο που επιτελει η Νικη. Συγχρονως προανηγγειλε τη στεγαση και ανοιχτων γηπεδων του Μαρουσιου, ωστε να διευκολυνθει και αλλο η αθλητικη δραστηριοτητα των νεων της πολης.
Χαρουμενο πανδαιμονιο επικρατησε στη ληξη της εκδηλωσης: οι παικτες της ανδρικης ομαδας μπασκετ και οι παικτριες της γυναικειας ομαδας βολλεϋ μοιρασαν πορτοκαλιες και ασπρες μπαλες σε ολα τα αγορια και κοριτσια των ακαδημιων. Οι περιγραφες ειναι περιττες ... καλη αθλητικη χρονια σε ολους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου