Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η πρωτη του 2013

Δυσκολο Κυριακατικο μεσημερι περιμενε τις κορασιδες μας στο κλειστο του Κολλεγιου Αθηνων. Βελτιωμενες σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια οι γηπεδουχες κορασιδες εθεσαν - με τις αμυντικες τους κυριως προσπαθειες - σε δοκιμασια την ομαδα μας, δοκιμασια που εληξε ευτυχως με επιτυχια, αφου παντως χρειαστηκαν 2 ωρες και 8 λεπτα(!) για να ολοκληρωθει.
Ολα πηγαιναν καλα μεχρι το 19-13 του πρωτου σετ. Μια σχετικη χαλαρωση και αρκετες ανολοκληρωτες επιθεσεις εφεραν το σετ τουμπα και το σκορ στο 21-22. Λιγη παραπανω συγκεντρωση εφερε αποτελεσμα και το σετ κατεληξε σε 25-23 υπερ μας.
Απο την αρχη πισω βρεθηκαμε στο δευτερο σετ. Σε μια κινηση τακτικης ο Φωτης Μαντζιος εστειλε πολλες βασικες στον παγκο οταν το σκορ εφτασε στο 10-18 και το σετ κατεληξε σε 16-25 εις βαρος μας.
Η κινηση του coach ειχε θεαματικα αποτελεσματα. Αγνωριστη η ομαδα μας στο τριτο σετ, με μαχητικοτητα και σωστοτερες επιθετικες επιλογες, εκανε επιδειξη ισχυος παιρνοντας το σετ με 25-11.
Αμφιρροπα εξελιχθηκε το τεταρτο σετ. Σχεδον συνεχεια σε ισοπαλια οι δυο ομαδες εφτασαν μαζι μεχρι το 21-21. Ατομικα λαθη στις τελευταιες μας προσπαθειες οδηγησαν σε απωλεια του σετ με σκορ 23-25 και ισοφαριση του αγωνα σε 2-2.
Για τα tie-break τα'χουμε ξαναπει: καθεσαι αναπαυτικα και απολαμβανεις τις ομαδες μας! Προηγηθηκαμε με 8-3 στην αλλαγη τερεν και τελικα κερδισαμε το σετ με 15-12 ζευγαρωνοντας τις νικες μας στη δευτερη φαση του πρωταθληματος.
Προσωπικα χρεωνεται το πεμπτο σετ η Χρυσανθη Βασιλακη με τα μπλοκ και τις επιθεσεις που επιχειρησε. Αλλη πνοη εδωσε στην οργανωση του παιχνιδιου μας η Βασιλικη Ηλιοπουλου. Μαλλον πρεπει και η ιδια να το παρει αποφαση οτι το αθλητικο μελλον της ειναι σε θεση 2,5(!) και οχι σε θεση 4. Σταδιακα βελτιωσε την αποδοση της και εσπρωξε την ομαδα προς τη νικη η captain Βαλια Κουσουλη. Σταθερη αξια η Ξενια Τσεκενη δειχνει πιο ηρεμη και ωριμη απο καθε αλλη χρονια. Επανηλθε στις καλες εμφανισεις η Χριστινα Ηλιοπουλου δινοντας την ευκαιρια καλης οργανωσης στις δυο πασαδορους μας.
Η συνθεση μας: (Μαντζιος), Κουσουλη(c), Βασιλακη, Μητραβελα, Δημητριου(L), Ανδρεου, Τσεκενη, Ηλιοπουλου Β., Χριστοφιδη, Λωλη, Τσελου, Ξενακη, Ηλιοπουλου Χ.(L)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου