Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι ανθρωποι μας, μερος Θ΄.

Νικη ειναι κυριως οι αθλητριες της και δευτερευοντως οι προπονητες της. Για να λειτουργουν ομως καλα ολοι αυτοι οι ανθρωποι μεσα στον αγωνιστικο χωρο, καποιοι ανησυχουν και φροντιζουν απο τον παγκο. Ενας απο αυτους ειναι και ο εφορος των παγκορασιδων Δημητρης Μενεγής. Μια φιγουρα γνωστη και στα μεγαλυτερα κοριτσια, μιας και οποτε το επιτρεπουν οι επαγγελματικες και οικογενειακες  υποχρεωσεις παρακολουθει τη δραστηριοτητα και των αλλων τμηματων.
Βολλεϋ εχεις παιξει Δημητρη;
Πολυ ερασιτεχνικα. Ημουνα οπαδος των δυναμικων αθληματων και εχω ασχοληθει με πολλα απο αυτα: αρση βαρων, παλη, καρατε και περισσοτερο με τζουντο. Στο βολλεϋ μου αρεσε παντα η εκρηκτικοτητα που εχει σαν σπορ και τα σωματα-'λαμπαδες', που διαμορφωνει σε αγορια και κοριτσια. Η μοναχοκορη μου ξεκινησε με ρυθμικη, στη συνεχεια ομως την τραβηξε το βολλεϋ.
Πως ξεκινησε η σχεση σου με τον 'παγκο' της Νικης;
Δε μπορω να διανοηθω οτι ενα παιδι ασχολειται με ενα σπορ και οι γονεις του δεν ειναι στην εξεδρα να παρακολουθουν την προσπαθεια του. Τα γηπεδα δεν ειναι παρκινγκ παιδιων αλλα χωροι που τα παιδια μας βγαζουν ενα ωραιο μερος του εαυτου τους. Προσθεσε οτι στη Νικη βρηκα και τον παιδικο φιλο Κωστα Παπακωνσταντινου να ασχολειται με τα διοικητικα, μπορεις τωρα να καταλαβεις πως περασα απο την εξεδρα στον παγκο.
Ποια πραγματα πιστευεις πως θα μπορουσαν να βελτιωθουν στην ομαδα;
Αν εξαιρεσεις το θεμα του γηπεδου δε νομιζω οτι η Νικη αντιμετωπιζει αλλο σοβαρο προβλημα. Αυτο το ενα ομως ειναι σημαντικο και γεννα μια σειρα απο δυσλειτουργιες. Οι προπονησεις γινονται σε ακαταλληλες ωρες. Πολλες χανονται λογω κακοκαιριας. Τα παιχνιδια των γυναικων γινονται αργα και δε μπορουν να τα παρακολουθουν οι μικροτερες, χανοντας με τον τροπο αυτο και πολυτιμες εικονες αλλα και μερος των κινητρων τους. Ενα μπαλονι να στεγασει το ανοιχτο γηπεδο που προπονουμαστε δεν ειναι πολυτελεια. Ας γινει μια πλατεια λιγοτερη και ας επενδυσουμε στα παιδια μας. Για να μην παω σε γενικοτερα ζητηματα οπως π.χ. οτι ενα Phantom λιγοτερο θα λυσει το γηπεδικο προβλημα των υποδομων του βολλεϋ σε ολη την Ελλαδα.
Πως εκτιμας την ομαδα των παγκορασιδων;
Βαζουμε βασεις για το μελλον. Η Νικη κανει μαζικο αθλητισμο και ο πρωταθλητισμος, δεν απορριπτεται, αλλα θα επιδιωχθει οταν οι αθλητριες που εκπαιδευει ο συλλογος φθασουν στο καταλληλο επιπεδο. Οι παγκορασιδες κανουν αλματα προοδου -οταν βεβαια δε χανουν προπονησεις- εχουν ομως τρακ στους αγωνες, σε σημειο μαλιστα που καποιες προτιμουν να καθονται στον παγκο παρα να παιζουν!
Η οικονομικη κριση που βιωνει η Ελληνικη κοινωνια μας εχει επηρεασει;
Οι γονεις, που δινουν αυτη τη μικρη συνδρομη, βοηθουν το συλλογο κανοντας την προσωπικη τους υπερβαση. Τους ευχαριστουμε απο βαθους καρδιας. Γενικοτερα παντως δε νομιζω οτι η κριση μας εχει επηρεασει. Εμεις χρειαζομαστε απλως χρονο για να βγαλουμε αθλητριες ετοιμες απο τεχνικης και ψυχολογικης πλευρας. Εδω θα μου επιτρεψεις να εκφρασω και μια 'αιρετικη' αποψη. Ειναι λαθος να ανεβαζουμε εσπευσμενα τα κοριτσια σε ομαδες ηλικιακα μεγαλυτερες. Και οι ιδιες κερδιζουν εχοντας πρωτους ρολους στις κανονικες ηλικιακα ομαδες τους, αλλα και οι συμπαικτριες τους βελτιωνονται απο την παρουσια των ποιοτικοτερων στοιχειων της ομαδας.
Πως βλεπεις την αθλητρια κορη σου και γενικοτερα τη νεα γενια των αθλητριων;
Τη βλεπω υγιη και χαρουμενη στη Νικη. Αν μπορει να εξελιχθει θα ειμαι αλληλεγγυος αρκει να μεινει μακρια απο οποιαδηποτε μορφη τεχνητης ενισχυσης του οργανισμου της. Τα παιδια σημερα εχουν πραγματικα μεταλλαχθει. Η αλανα εξαφανιστηκε με αποτελεσμα το κρυφτο, το κυνηγητο, που ηταν μορφες φυσικης και συνεχους γυμναστικης να αντικατασταθουν απο το γυμναστηριο και γενικοτερα την οργανωμενη αθληση. Αυτο που δεν αλλαξε ειναι η αναγκη ενος coach για να εμπνεει και να καθοδηγει.
Φτασαμε στο θεμα του προπονητη. Πως τα πας με τη Νανσυ Μυλωνοπουλου;
Ειναι κεφαλαιο για το συλλογο. Εχει κανει τα κοριτσια ομαδα. Μαζι προπονητρια και ψυχολογος τους. Αν την αφησεις ειναι ικανη να τις προπονει ολη νυχτα. Τωρα σκεφτομαι να φτιαξουμε μια ομαδα επιδειξης και να κλεισουμε αγωνες με τα σχολεια της περιοχης, ωστε σε συνδυασμο με φωτογραφικο υλικο να φερουμε περισσοτερα παιδια κοντα στο βολλεϋ. Τι θα ελεγες και για μια εκδρομη για beach-volley στο Σχοινια ή για ενα αγωνα παιδιων-γονεων;
Να ετοιμασουμε δηλαδη μαγιο και σορτσακια! Μιας και ανεφερες τα σχολεια, με το μαθημα της γυμναστικης τι γινεται;
Μπορει να ακουστει βαρυ, αλλα η γυμναστικη στο σχολειο ειναι εγκλημα. Τραυματιζεται παιδι στον τενοντα και αντι για παγο του βαζει η γυμναστρια θερμαντικη κρεμα! Υπαρχουν βεβαια και γυμναστες που προσπαθουν και θα τους ξεχωρισεις απο την αγαπη που τους εχουν τα παιδια.
Η συζυγος συμπαρισταται στη ενασχοληση σου με το βολλεϋ;
Της αρεσει που ακολουθω την κορη μας στις δραστηριοτητες της. Αλλωστε επειδη ειμαι και αντιπροεδρος του συλλογου γονεων και κηδεμονων, εχει συνηθισει την ενασχοληση μου με τα 'κοινα'.
Στον παγκο εισαι ιδιαιτερα ζωηρος. Συμμεριζονται τα κοριτσια το παθος σου;
Φωναζουν ασταματητα, εμψυχωνοντας τις συμπαικτριες τους. Δε βριζουμε ποτε κανεναν αντιπαλο και δινουμε το χερι σε ειλικρινη συγχαρητηρια. Βοηθαει και η Νανσυ στο καλο κλιμα, που αναλογα με τη διακυμανση του σκορ χρησιμοποιει ολα τα κοριτσια σε μια ισορροπια ισοτιμιας και αξιοκρατιας.
Οι γονεις τι ρολο παιζουν;
Θα ελεγα στη μεγαλη τους πλειοψηφια αδιαφοροι. Παιζουμε Κυριακη μεσημερι και στο παιχνιδι παριστανται τρεις γονεις. Ελα να δεις την κορη σου να παιζει, να ιδρωνει, να πανηγυριζει, να λυπαται για την αναποδια. Ελα να την χειροκροτησεις, να την φωτογραφισεις, να χαρεις και να σκασεις μαζι της. Καταλαβαινω οτι πολλων οι δουλειες ειναι απαιτητικες, αλλα ουτε ενα διωρο την εβδομαδα δε μενει ελευθερο;
Ενα μηνυμα προς οποια κατευθυνση θελεις για φιναλε.
Δωστε γηπεδα στα παιδια μας. Δεν εχουμε αναγκη απο πλατειες και παρτερια οταν λειπουν αγωνιστικοι χωροι. Ειμαστε ενοικιαστες στον κοσμο αυτο και πρεπει να τον αφησουμε σε καλη κατασταση για την επομενη γενια. Ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου