Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Υποκλιση!

Δεν υπαρχει ισως πιο ουσιαστικος τιτλος τιμης για μια ομαδα απο την αναγνωριση της ανωτεροτητας της απο την αντιπαλη εξεδρα. Και οταν αυτο γινεται σε μια πλουσια σε κοσμο και 'ζωηρη' κατα τη διαρκεια του αγωνα εδρα, οπως της Αγιας Παρασκευης, η αναγνωριση παιρνει ακομα μεγαλυτερη αξια. 'Πολυ καλη ομαδα', 'απλο και ουσιαστικο βολλεϋ' ηταν μερικα απο τα σχολια των οπαδων των γηπεδουχων, που παρα την πικρια τους για την ηττα και τα παραπονα για τη διαιτησια μονο καλα λογια ειχαν να πουν για την ομαδα του Φωτη Μαντζιου.
Με μια ωρα καθυστερηση αρχισε ο εκτος εδρας αγωνας  των κορασιδων μας εξ αιτιας της δικαιολογημενα αργοπορημενης αφιξης των διαιτητων. Εν τω μεταξυ οι δυο ομαδες ειχαν προλαβει φυσικα να ολοκληρωσουν το ζεσταμα τους αλλα να παιξουν και δυο φιλικα σετ, τα οποια - για την ιστορια - κερδισαμε αμφοτερα.
Αμφιρροπα εξελιχθηκε το πρωτο σετ με τις ομαδες να εναλλασσονται στην πρωτοπορια του σκορ. Δυο φορες τα κοριτσια μας χρεωθηκαν ποντο γιατι βιαστηκαν να αλλαξουν θεσεις - τη μια μαλιστα σε δικο μας σερβις! - με αποτελεσμα το παιχνιδι να φτασει στο 23-23. Προσωπικα το πηρε η Χρυσανθη Βασιλακη που με ασο και ωραια τελειωμενη επιθεση εκανε το σκορ 25-23 και επιτελους την ειδαμε να χαμογελα πλατια με την αποδοση της (15 ποντοι, 2 ασοι, 2 μπλοκ).
Πολυ καλυτερα ξεκινησαμε το δευτερο σετ. Η διαφορα εφτασε τους 9 ποντους (14-5) και ο εκνευρισμος των αντιπαλων εφτασε στο ζενιθ βοηθουντος και του πρωτου διαιτητη που σε μικρο χρονικο διαστημα χρεωσε την Αγια Παρασκευη με δυο λαθος θεσεις, δυο πιαστα και μια κιτρινη στον παγκο. Σταδιακα οι γηπεδουχοι μειωσαν τη διαφορα αλλα εν τω μεταξυ ζεσταθηκε η Βαλια Κουσουλη που με πεντε κοντινους ποντους και μερικες πολυ καλες αμυνες κρατησε το σετ στη μερια μας με σκορ 25-21.
Ακομα καλυτερα ξεκινησε το τριτο σετ. Η διαφορα πηρε μεγαλες διαστασεις (22-10), ο coach ειχε την ευκαιρια να κανει τις δοκιμες του και η Βασιλικη Ηλιοπουλου να μιμηθει την πασαδορο της γυναικειας Λουκια Νακου παιρνοντας τρεις εξυπνους και θεαματικους ποντους. Και παλι οι γηπεδουχοι μειωσαν τη διαφορα αλλα το ποταμι δε γυριζε πια πισω: 25-20 και 3-0 σετ σε μια ωρα και εικοσι λεπτα.
Για δευτερο συνεχομενο παιχνιδι πολυ καλη αποδοση ειχαν η Παναγιωτα Ξενακη (12ποντοι, 3 ασοι) και η Ξενια Τσεκενη (7 ποντοι) και γενικοτερα η ομαδα αρχιζει να ρολαρει σε ποιοτικοτερους ρυθμους παρα τη διαρκη γκρινια του Φωτη Μαντζιου ή για να ειμαστε ακριβεις εξ αιτιας της γκρινιας του!
Η συνθεση μας: (Μαντζιος), Κουσουλη(c), Λωλη, Δημητριου(L), Ανδρεου, Βασιλακη, Ηλιοπουλου Β., Χριστοφιδη, Ηλιοπουλου Χ.(L), Τσελου, Ξενακη, Λωλη, Μηνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου