Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

7η νικη παρα τη συντηρηση

Ο Φωτης Μαντζιος κρατησε εκτος δωδεκαδας τη Χρυσανθη Βασιλακη και την Αθηνα Λωλη  με σκοπο να τις κρατησει ξεκουραστες εν οψει της πρεμιερας του πρωταθληματος των παγκορασιδων και η ομαδα του Καρεα αποδειχτηκε σκληροτερος αντιπαλος απ'οτι δειχνει η θεση της στη βαθμολογια των κορασιδων. Παρ'ολα αυτα η δευτερη ηλικιακα ομαδα του τμηματος βολλεϋ του συλλογου μας διευρυνε το αηττητο σερι της σε 7 αγωνιστικες και διατηρηθηκε για δευτερη βδομαδα στην κορυφη του βαθμολογικου πινακα, πλησιαζοντας πια πολυ κοντα στην επιδοση της περσινης ομαδας που εκλεισε το δευτερο γυρο του πρωταθληματος με μια μονο ηττα και κατεκτησε την πρωτη θεση του ομιλου.
Με κακη υποδοχη ξεκινησαμε το πρωτο σετ με αποτελεσμα το σκορ να φτασει στο 7-13 εις βαρος μας. Η Παναγιωτα Ξενακη εμεινε στο σερβις μεχρι το 12-13 και μαζι με τη Ξενια Τσεκενη, που πηρε τεσσερεις ποντους σε μικρο χρονικο διαστημα (10 στο παιχνιδι, 3 ασσους), μας διατηρησαν μεσα στη διεκδικηση του σετ. Η ισοφαριση ηρθε στο 14-14 και εκτοτε συντηρησαμε ενα μικρο προβαδισμα μεχρι τη ληξη του σετ και το 25-21 υπερ μας.
Παρα τις εντυπωσιακες φασεις διαρκειας του δευτερου σετ στην πραγματικοτητα δεν παιχτηκε καλο βολλεϋ. Ειναι χαρακτηριστικο οτι μονο το 40% των ποντων μας οφειλονται σε δικες μας προσπαθειες ενω οι υπολοιποι ηταν αποτελεσμα λαθων των αντιπαλων. Το σετ εφτασε στο ισοπαλο 22-22 και με μικρο ντεμαραζ το κερδισαμε και αυτο με σκορ 25-22.
Καλα αρχισαμε το τριτο σετ φτανοντας τη διαφορα στο 10-3 υπερ μας. Λιγο η χαλαρωση, λιγο οι αλλαγες και λιγο μια σειρα ασσων που δεχτηκαμε εφεραν το σκορ στο 15-15. Προσωρινη ανακαμψη και παλι μπροστα με 24-20. Και παλι χαλαρωση και οι φιλοξενουμενες πανηγυρισαν την κατακτηση του σετ με σκορ 24-26.
Με περισσοτερη σοβαροτητα και λιγοτερα πειραματα πηγαμε στο τεταρτο σετ. Η Βαλια Κουσουλη εκανε 'αρχηγικη' εμφανιση, εμεινε στο σερβις απο το 8-6 ως το 14-6 (13 ποντοι στο παιχνιδι) και εβαλε τις βασεις για το τελικο 25-21 και 3-1 σετ. Καλη επανεμφανιση της Σοφιας Χριστοφιδη στο αρχικο σχημα με 8 ποντους (3 ασους) και καλη διαχειριση του παιχνιδιου. Εξη αλλα σημαντικους ποντους στην εξελιξη του παιχνιδιου προσθεσε στην πλευρα μας και η Νεφελη Τσελου.
Η συνθεση μας: (Μαντζιος), Κουσουλη(c), Χριστοφιδη, Ηλιοπουλου Β., Μηνου, Ξενακη, Ανδρεου, Τσελου, Τσεκενη, Μητραβελα, Μαστρογιωργη, Ηλιοπουλου Χ.(L), Δημητριου(L)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου