Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ναμαστε παλι εδω Αντρεα!

Και με τη νικη στη Νεα Ερυθραια φτασαμε παλι στην πεμπτη θεση της βαθμολογιας, που φαινεται πως θα ειναι και το ταβανι των φετινων φιλοδοξιων της γυναικειας ομαδας μας. Νικη εκτος εδρας με εναν αντιπαλο βελτιωμενο και πληρεστερο σχετικα με περσι, που κι αυτος φαινεται πως θα πετυχει το στοχο του να αποφυγει τις τρεις τελευταιες θεσεις της βαθμολογιας και τον υποβιβασμο στην επομενη κατηγορια.
Οσο για τον τιτλο της αναρτησης παραπεμπει σε ενα εξαιρετικο δειγμα συνεργασιας του τρομερου και φοβερου στιχουργου Μανωλη Ρασουλη και του - προ trashTV - πολυ καλου συνθετη Αντρεα Μικρουτσικου, γραμμενου το οχι και τοσο μακρινο 1985 και επικαιρου σημερα οσο ποτε αλλοτε την τελευταια 25ετια. Για οσους θελουν να το απολαυσουν:
http://www.youtube.com/watch?v=Gm0Lm0G7izU
Μια ωρα και 35 λεπτα κρατησε ο αγωνας με αντιπαλο τις Αμαζονες μπροστα σε ενα ευαριθμο, νεανικο και εκδηλωτικο κοινο. Μετα απο 18 επισημα παιχνιδια φετος μπορουμε να παρατηρησουμε, χωρις σχεδον κανενα ρισκο, οτι η παρατεταμενη κοινωνικη και οικονομικη κριση και το μιζερο και ερημο τηλεοπτικο τοπιο εχουν σπρωξει αρκετο κοσμο σε πιο απλες και υγιεις διασκεδασεις, οπως η παρακολουθηση ενος αγωνα μεταξυ ερασιτεχνικων σωματειων. Αχτιδα φωτος σε μια πολυ γκριζα καθημερινοτητα...
Το αρχικο υπερ μας 7-2 του πρωτου σετ μετατραπηκε γρηγορα σε     11-11 χαρις κυριως στην επιθετικη μας ατολμια. Η Λουκια Νακου (11 ποντοι στο παιχνιδι) πηγε στο σερβις για ενα σερι 6 ποντων (3 ασοι) και η ομαδα διατηρησε το σημαντικο αυτο προβαδισμα μεχρι το τελος του σετ που μας βρηκε νικητες με σκορ 25-19.
Το παγωμενο γηπεδο παγωσε επιλεκτικα(!) τη δικη μας ομαδα στο δευτερο σετ. Κακες κυριως υποδοχες χαλασαν το παιχνιδι μας και παρ'οτι εξαντλησαμε τα ταϊμ αουτ που δικαιουμαστε μεχρι το 4-13 δεν επανηλθαμε ποτε στο σετ με φυσιολογικη καταληξη το εις βαρος μας 13-25.
Πολυ καλυτερα πηγε το τριτο σετ σε υποδοχη και επιθεση. Η Ρια Αναγνωστου εμεινε στο σερβις για 7 ποντους (2 ασοι) και αφου το 6-7 μετατραπηκε σε 13-7, η ομαδα κυλισε το σετ στο ρελαντι και το κερδισε ξανα με σκορ 25-19.
Εντυπωσιακα εξελιχθηκε το τεταρτο σετ. Οι δυο ομαδες εναλλαχτηκαν στην πρωτοπορια σε ολη τη διαρκεια του. Παραθετουμε ενδεικτικα τη διακυμανση του σκορ στο φιναλε του: 18-16, 18-20, 21-20, 24-21 και τελικα 25-22 υπερ μας.
Σε πολυ καλο βραδυ η Λουσιανα Τσελεπη συνεισεφερε 17 ποντους (3 μπλοκ) στο σκοραρισμα της ομαδας μας. Την ακολουθησαν η Αγγελικη Λιουκα με 11 ποντους (2 ασους), η Μαργαριτα Οικονομοπουλου με 9 ποντους (4 μπλοκ) και η Πωλινα Πατραμανη με 9 ποντους.
Δε βρεθηκε σε πολυ καλο βραδυ το διαιτητικο διδυμο της Αννας Παπασηφακη και του Σπυρου Πρεντζα. Και οι δυο ομαδες εμειναν παραπονουμενες και δε δισταζουμε να πουμε οτι ελαφρα περισσοτερο αδικηθηκαν οι γηπεδουχοι. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΑΜΑΖΟΝΕΣ: (Αρμαος), Παπαδακη(c), Παππα(L), Παπαδεδε, Νικολαου, Μαρτσουκακη, Αρωνη(L), Βασιλειου, Μπιτσανη, Κουρτι, Νικηφορου, Παπαγιωργου, Κωνσταντελλου
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Κουσουλη, Καλαντζη Μ., Πατραμανη, Βασιλακη, Μοκα, Ηλιοπουλου Χ.(L), Νακου, Λιουκα, οικονομοπουλου, Τσελεπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου