Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Και ο χορος των στατιστικων καλα κρατει

Με την ολοκληρωση των αγωνιστικων υποχρεωσεων της ομαδας των κορασιδων ηρθε η ωρα της αριθμητικης αποτιμησης της φετινης τους παρουσιας στις διοργανωσεις της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Οπως εγινε και με τις νεανιδες η προπονητρια τους Αλεξανδρα Νικητοπουλου ειχε την ευγενεια να μας παραχωρησει τα σχετικα στοιχεια, τα οποια με απολυτη συνεπεια συνελεξε κατα τη διαρκεια της χρονιας.
Να διευκρινησουμε εδω οτι τα στατιστικα των κορασιδων δινουν μια πληρεστερη αγωνιστικη εικονα των κοριτσιων γιατι αφορουν πολυ περισσοτερους αγωνες. Συγκεκριμενα οι κορασιδες μας εδωσαν φετος 19 επισημα παιχνιδια εναντι των 10 που εδωσαν οι νεανιδες. Και φυσικα να μη ξεχναμε, οτι η στατιστικη ειναι ενα πολυτιμο εργαλειο αναλυσης στον αθλητισμο αλλα καποιες φορες η προσφορα ενος αθλητη στην ομαδα του δεν μπορει επακριβως να αποτυπωθει με τη βοηθεια των αριθμων.
Και ας αρχισουμε απο το σερβις: Χριστινα Τσιριγωνη και Σοφια Ζιωρη βρισκονται επικεφαλης της καταταξης με ποσοστο 71% επιτυχημενων προσπαθειων. Απο κοντα ακολουθησαν η Αθηνα Λωλη και η Λυδια Καλαντζη με ποσοστο επιτυχιας 68% και η Παναγιωτα Ξενακη με ποσοστο 65%
Και παμε στην υποδοχη: 60% των υποδοχων της Ζιωρη εφτασαν στους πασαδορους, οπως και το 58% των υποδοχων της Χριστινας Ηλιοπουλου και της Βαλιας Κουσουλη. Ψηλα ποσοστα και για τη Βασιλικη Ηλιοπουλου (55%) και τη Λωλη (54%).
Αδιαφιλονικητος ηγετης της επιθεσης η Ζιωρη εφτασε το ποσοστο των επιτυχημενων επιθεσεων στο 68%. Απο καποια αποσταση την ακολουθησαν Κουσουλη και Τσιριγωνη με ποσοστο 60%, αλλα και η Χρυσανθη Βασιλακη με επιτυχια της ταξης του 58%.
Μαχη εγινε στην αμυνα. Η Ζιωρη προηγηθηκε εξουδετερωνοντας το 72% των επιθεσεων των αντιπαλων που εφτασαν στη θεση της. Την ακολουθησαν απο πολυ κοντα η Μαριαλενα Νικου και η Λωλη με ποσοστο 70% και λιγο μακρυτερα Κουσουλη και Καλαντζη με ποσοστο 66%.
Και φτανουμε στους blocker: Τσιριγωνη και Βασιλακη μοιραζονται την κορυφη της καταταξης με ποσοστο 75% η καθε μια. Κουσουλη και Ζιωρη ακολουθουν με 70% αλλα και η Τονια Τσιλη με 68% εβαλε - στην κυριολεξια - το χερακι της για να κερδηθει η μαχη πανω στο φιλε.
Στη μαχη των πασαδορων, η Καλαντζη βοηθησε περισσοτερο στην επιθεση με 26 ποντους εναντι 12 της Νικου, η οποια ομως ειχε ψηλοτερο ποσοστο ευστοχων πασων, 87% εναντι 77%.
Τελος στους σκορερς ξεχωρισε η Ζιωρη με 284 ποντους, για να ακολουθησουν η Κουσουλη με 194, η Τσιριγωνη με 160 και η Βασιλακη με 107. Και του χρονου 'εις ανωτερα'. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου