Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οι ανθρωποι μας, μερος ΙΖ΄

Οι παρουσιασεις της φετινης σεζον δε θα μπορουσαν να κλεισουν παρα με εναν αρχηγο. Αυτη τη φορα μιλαμε για τη Σοφια Ζιωρη, βασικο στελεχος και της ομαδας των νεανιδων αλλα αρχηγο της ομαδας των κορασιδων. Μαθητρια της Δευτερας Λυκειου, Θεωρητικης κατευθυνσης, ηταν για τελευταια χρονια φετος μελος της ομαδας των κορασιδων και ετοιμαζεται για την πιο δυσκολη σχολικη χρονια της, μενοντας πιστη και στις υποχρεωσεις της με την ομαδα των νεανιδων.
Και ποιες ακριβως ειναι Σοφια οι ακαδημαϊκες σου επιδιωξεις;
Η πρωτη μου επιλογη ειναι το τμημα Ψυχολογιας της Σ.Σ.Α.Σ. Η επιστημη μου αρεσει, το επαγγελματικο μελλον ειναι εξασφαλισμενο και η στρατιωτικη ζωη δε μου ειναι καθολου αντιπαθης. Σαν εναλλακτικη λυση θα μου αρεσε και η Γυμναστικη Ακαδημια αλλα οπωσδηποτε αυτη ειναι σαφως η δευτερη επιλογη μου.
Με το φιλε ποτε πρωτοηρθες σε επαφη; Τωρα πια εχεις βρει την οριστικη σου θεση μεσα στο παρκε;
Το βολλεϋ το ξεκινησα στην εκτη δημοτικου. Προηγουμενως ειχα ασχοληθει και με το στιβο αλλα νομιζω οτι τα ομαδικα σπορ με εκφραζουν περισσοτερο. Ειμαι εκ πεποιθησεως 4αρι! Παιζω και διαγωνια οταν υπαρχει αναγκη -παλιοτερα εχω παιξει και κεντρικη- αλλα πιστευω οτι η θεση της ακραιας ειναι ιδανικη για μενα.
Και ποσο μακρια θα πας με το αγαπημενο μας σπορ;
Αν περασω σε σχολη της Αθηνας θα ηθελα να μεινω στη Νικη. Αν περασω στην επαρχια, πολλα θα εξαρτηθουν απο την πολη, τη σχολη, τις διαθεσιμες ομαδες. Στο πολυ μελλον θα μου αρεσε και η ιδεα της προπονητικης.
Πως ειδες τη φετινη πορεια των δυο ομαδων σου;
Η ομαδα των νεανιδων πηγε πολυ καλα παρα τις αντικειμενικες δυσκολιες που αναγκασαν και καποιες να σταματησουν να ασχολουνται. Ειμαστε μια δεμενη ομαδα, φιλες και εκτος παρκε και παρα τους ισχυρους αντιπαλους και τους αρκετους τραυματισμους χασαμε παρα τριχα την προκριση στην επομενη φαση. Η ομαδα των κορασιδων εχει οπως ειναι φυσικο μια ελλειψη εμπειριας. Αυτος ειναι ο κυριοτερος παραγοντας που περιοριστηκε στο δευτερο γκρουπ δυναμικοτητας της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. Παρ'οτι  ο δευτερος γυρος ηταν θριαμβευτικος και δοθηκε και χρονος συμμετοχης σε πολλα κοριτσια, θα προτιμουσα να ειχαμε προκριθει. Μπορει να καναμε πολλες ηττες αλλα θα κερδιζαμε σαν αθλητριες πολλα πραγματα.
Απο χρονο πως τα πας;
Καλο το ανεκδοτακι! Ελαχιστος εως πολυ ελαχιστος. Το σχολειο και το φροντιστηριο ειναι πολυ πιεστικα και οι εξοδοι πολυ περιορισμενες. Στην αρχη ειχα περιορισει και τις προπονησεις αλλα τον τελευταιο καιρο υπαρχει μια καλυτερη ισορροπια.
Εισαι απο τις 'τυχερες' που η οικογενεια τους παρακολουθει σχεδον ανελλιπως τα παιχνιδια τους.
Ειναι σαφως μια ψυχολογικη στηριξη και μια ηθικη ικανοποιηση. Βεβαια μερικες φορες οι παρατηρησεις της 'οικογενειακης' εξεδρας μπορει να γινουν και καταπιεστικες αλλα συνολικα ειναι μια παρουσια που δε θα ηθελα να μου λειψει.
Κεφαλαιο 'Σχολειο και Αθλητισμος'
Ολα ειναι θεμα καθηγητη. Η δικια μας η γυμναστρια ειναι μια πολυ θετικη παρουσια. Της αρεσει το βολλεϋ, διασκεδαζει με τη συμμετοχη στα σχολικα πρωταθληματα, μεχρι και ενδοσχολικα τουρνουα οργανωνει. Τα δυο χρονια που ειμαστε χωρις κλειστο ταλαιπωρηθηκαμε αλλα απο δω και περα ολα θα πανε πιστευω καλυτερα.
Πως ειναι η σχεση σου με την coach Αλεξανδρα;
Παραπανω απο καλη. Ειναι εκει και στα ευκολα και στα δυσκολα. Δε μας χαϊδευει, κανει τις παρατηρησεις της αλλα συγχρονως επιβραβευει και τις καλες προσπαθειες μας. Εγω προσωπικα και απο τεχνικης πλευρας ειμαι δημιουργημα της Αλεξανδρας. Εδω θελω να πω και κατι γενικοτερο. Υπαρχουν συναθλητριες μου που δεν εχουν αποφασισει ακομα τι θελουν απο την αθλητικη τους ζωη. Πολυδιασπωνται σε διαφορα σπορ με αποτελεσμα να αποκομιζουν μια πλατεια αλλα ρηχη αθλητικη παιδεια. Τα δυο χρονια στο ανοιχτο ενισχυσαν αυτες τις φυγοκεντρες τασεις και συγχρονως προκαλεσαν και πολλους μικροτραυματισμους που λειτουργησαν ακομα πιο αρνητικα στη συσπειρωση της ομαδας.
Εξη χρονια στη Νικη οι συνθηκες βελτιωθηκαν ή χειροτερεψαν;
Ups and Downs! Ο ρολος του εφορου θα επρεπε να ειναι πιο ουσιαστικος. Μπορει να σας φαινεται αστειο αλλα ετσι λειτουργει ενας αθλητης: ενα μπουκαλι νερο, μια σοκολατα, ενα "παμε κοριτσια για τον επομενο ποντο, το επομενο σετ' ειναι σημαντικη ωθηση. Βαλτε οπως ξαναειπαμε και τη ελλειψη του γηπεδου τα δυο τελευταια χρονια, ειναι θαυμα που δεν παρατηρηθηκαν μαζικες διακοπες στα τμηματα των υποδομων.
Με το 'περιβραχιονιο' της αρχηγου πως τα πηγες;
Νομιζω οτι οι συνομηλικες μου συμπαικτριες το αντιμετωπισαν θετικα και με αποδεχτηκαν σε αυτο το ρολο. Εντυπωσιαστηκα απο τη βαρυτητα που εδωσαν στο γεγονος οι μικροτερες σε ηλικια συμπαικτριες και καπου εκει καταλαβα ποσο ουσιαστικο ρολο μπορει να παιξει ο αρχηγος σε μια ομαδα. Πολλες φορες βγαινω απο τα ρουχα μου μ'αυτα που βλεπω στο τερεν αλλα ακριβως λογω του ρολου μου συγκρατουμαι και περιοριζομαι σε μια φιλικη παρατηρηση ή σε μια ενθαρρυνση. Γενικοτερα και στο εσωτερικο μιας ομαδας υπαρχει ενας ατυπος ανταγωνισμος αλλα μαλλον λειτουργει με θετικα αποτελεσματα.
Κλεισε με κατι απο την επομενη σεζον.
Μαλλον θα παιξω μονο στην πρωτη φαση λογω των αυξημενων σχολικων υποχρεωσεων. Αλλα και παλι ποτε δεν ξερεις, τρωγοντας ερχεται η ορεξη!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου