Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Οι ανθρωποι μας, μερος ΙΑ΄.

Σειρα στην παρουσιαση των αθλητριων του συλλογου μας παιρνει σημερα μια απο τις συμπαθητικοτερες και χαρακτηριστικοτερες φυσιογνωμιες του χωρου του γυναικειου βολλεϋ, η ακραια της Νικης Ματινα Γιαννουλη. Το μπλογκ μας εχει πολλες φορες αναδειξει το ρολο που παιζει στην ομαδα μας η Ματινα, με την επιμονη της, την υποστηρικτικη προς τις συμπαικτριες της συμπεριφορα, την καθαρα αγωνιστικη της βοηθεια σε υποδοχη και επιθεση αλλα και τη ζωντανια που προσφερει σε ενα ιδιαιτερα 'ευγενικο' και αθλητικο συγκροτημα οπως το δικο μας. Ιδου λοιπον η Ματινα μεσα απο τα δικα της λογια ...
Ποτε ξεκιναει ο ερωτας Ματινας-βολλεϋ;
Μεχρι τα δωδεκα χρονια μου πηρα μια γευση απο ενοργανη και κυριως απο στιβο και ιδιαιτερα τα 'εκρηκτικα' αγωνισματα 100μ. και μηκος. Τοτε προπονουμενη στο Ζηρινειο επεσα πανω σε μια προπονηση του Ζ.Α.Ο.Ν. και ο ερωτας ηταν κεραυνοβολος! Ξεκινησα ως διαγωνια αλλα συντομα περασα στη θεση 4 οπου και εμεινα μεχρι σημερα. Καποια στιγμη μου προταθηκε να παιξω και λιμπερο και μαλιστα σε ομαδα της Α1 κατηγοριας, αλλα προς το παρον δεν εχω υποκυψει σε αυτον τον πειρασμο.
Αλλαξες αρκετες φανελλες στα χρονια της αθλητικης σου καριερας.
Επαιξα σε πολλες ομαδες της βορειας Αττικης, Αμαζονες Νεας Ερυθραιας, Παραδεισο Αμαρουσιου, Κτησιφωντα Παιανιας. Εκει εμεινα τρια χρονια στην Α2 κατηγορια μεχρι που αρχισε η πτωση της ομαδας οποτε ξενιτευτηκα για ενα χρονο στο Φοινικα Συρου και στη συνεχεια προεκυψε η Νικη Αμαρουσιου. Καπου αναμεσα εκανα και μια διακοπη τριων χρονων αλλα δεν ηταν ευκολο να μεινω μακρια απο τα παρκε. Επειδη πολλοι εκπλησσονται με τον κατηφορο του Κτησιφωντα, θελω να πω οτι δεν ειναι μονο οικονομικοι οι λογοι της πτωσης. Τα τελευταια χρονια  ανεβηκαν πολλες ομαδες στην περιοχη και αναποφευκτα καποιες παλιοτερες δυναμεις υποχωρησαν.
Τι κανει η Ματινα στην εκτος αθλητισμου ζωη της;
Ξερεις καλα οτι κανω πολλα πραγματα εκτος τερεν! Σπουδασα φυσικοθεραπεια αλλα αλλαξα κατευθυνση και μετα απο συντομες σπουδες  στελεχους επιχειρησεων δουλευω σαν διοικητικο προσωπικο στο δημοτικο σχολειο του Κολλεγιου Αθηνων. Ειμαι παντρεμενη και εχω δυο κορες επτα και τεσσαρων χρονων. Για να μη ρωτησεις αν τις σπρωχνω στο βολλεϋ, η μεγαλη κανει κολυμβηση και η μικρη προς το παρον παιζει!
Πως ειναι τα πραγματα στη Νικη;
Δυο πραγματα πρεπει να προσεχθουν αν θελουμε να κανουμε το παραπανω βημα: πρωτα απ' ολα να επιταχυνθει η διαδικασια αντικαταστασης των μεγαλυτερων αθλητριων της γυναικειας ομαδας απο κοριτσια των υποδομων. Ειλικρινα θα ηθελα να συνυπαρξω στη ομαδα με την επομενη 'Ματινα' πριν της αφησω οριστικα τη θεση μου. Δευτερο να αυξηθουν οι προπονησεις της ομαδας. Πεντε θα ηταν ο ιδανικος αριθμος. Καταλαβαινω απολυτα το διλημμα των διοικουντων αναμεσα στο μαζικο αθλητισμο και τον πρωταθλητισμο αλλα σε καθε περιπτωση ενα ξεκαθαρισμα προθεσεων ειναι απαραιτητο.
Στοχους βαζεις για τον εαυτο σου και για την ομαδα;
Εδω και καποια χρονια εχουμε την ιδια ετησια συζητηση: σταματαει η Ματινα ή οχι; Οσο θα με κραταει η μεση μου και θα ξεπερναω το μικρο αλλα υπαρκτο μυικο της προβλημα θα ειμαι εδω. Η ομαδα για να αλλαξει επιπεδο χρειαζεται μια ακραια και μια κεντρικη. Υπαρχουν βεβαια στις θεσεις αυτες καποιες νεοτερες συναθλητριες μου, που χρειαζονται ομως αρκετη δουλεια για να γινουν αναντικαταστατες. Εδω θελω να κανω και μια παρατηρηση: το peak μιας αθλητριας ειναι γυρω απο τα εικοσι δυο της χρονια. Απο κει και περα προστιθεται μονο εμπειρια στα ποιοτικα της χαρακτηριστικα.
Το Δ.Ν.Τ. επηρεασε το αγαπημενο μας σπορ;
Στις μεγαλες κατηγοριες αναμφισβητητα επηρεασε γιατι εκει παικτες και προπονητες ειναι επαγγελματιες και οι χορηγοι σιγουρα εχουν μειωσει τις παροχες. Οσο κατεβαινεις τις κατηγοριες η επιρροη ειναι μικροτερη χωρις ομως να μηδενιζεται και τελειως γιατι και εκει υπαρχουν καποιοι χορηγοι που τα επαγγελματα τους εχουν πιθανον επηρεαστει απο την κριση.
Εργαζομενη-μητερα-αθλητρια. Το σπιτι ενισχυει το τριπτυχο;
Θα παω λιγο πισω στο χρονο. Ο πατερας μου ηταν αθλητης, επαιξε ποδοσφαιρο και λιγο βολλεϋ, οποτε ηταν πολυ υποστηρικτικος στην αθλητικη μου καριερα. Οπως ξερεις ο συζυγος μου -ο Βαγγελης Ιωαννου- ηταν μεχρι προ διετιας εν ενεργεια βολλευμπωλιστας και τωρα προπονητης, ειναι λοιπον εξ ισου υποστηρικτικος κανοντας βεβαια το αναποφευκτο σε αυτες τις περιπτωσεις χιουμορ. Παρ' ολα αυτα το τρεξιμο ειναι αδιακοπο, ο καναπες με βλεπει σπανιως και εχω μονιμως μια αισθηση ελλειψης υπνου. Ολα καλα, συνεχιζουμε δυνατα!
Πως τα πας με τις νεοτερες συμπαικτριες σου και τον προπονητη σου;
Στη σημερινη Νικη οι καλοι χαρακτηρες περισσευουν. Ο προπονητης συντελει στη διατηρηση του καλου κλιματος και τα κοριτσια μικρα-μεγαλα ειναι πολυ καλα παιδια. Οταν πρωτοηρθα υπηρχαν καποιες που το ειχαν δει 'επαγγελματικα' αλλα αυτα ειναι παρελθον τωρα πια.
Δουλευεις σε σχολειο. Θελω ενα αισιοδοξο φιναλε της συζητησης μας.
Το δικο μας σχολειο ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση γιατι εχει μια μακρια παραδοση στην καλλιεργεια του αθλητισμου. Υπαρχουν πλουσιες εγκαταστασεις, γνωστοι γυμναστες και διοργανωσεις ολο το χρονο. Αυτο το κλιμα δεν ειναι η καθημερινοτητα των δημοσιων σχολειων, γινονται ομως και εκει βηματα προς τη σωστη κατευθυνση. Ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου