Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αρχη με σασπενς!

Δυο μηνες ειχε να δωσει επισημο αγωνα η γυναικεια μας ομαδα - απο την 1η Απριλιου συγκεκριμενα και το φιναλε του πρωταθληματος - και η αγωνιστικη απραξια ηταν φανερη στα πρωτα σετ της πρεμιερας του 3ου Τουρνουα 'Ανοιξη', εκτος εδρας και με αντιπαλο την ομαδα των Νεων Βυρωνα. Οσο περναγε ομως η ωρα η ομαδα μας εβρισκε τους αυτοματισμους της και καταφερε τελικα να ξεπερασει τη σθεναρη αντισταση των γηπεδουχων, που πιθανον επεσαν και θυμα της απειριας τους, θεωρωντας οτι το παιχνιδι τελειωσε μετα τα δυο πρωτα νικηφορα για την ομαδα τους σετ.
Εκτος ομως απο τη διμηνη αποχη απο επισημα παιχνιδια υπηρχε και δευτερος λογος που η ομαδα μας χρειαστηκε χρονο για να λειτουργησει σαν συνολο: οι πρωτες αλλαγες στο ροστερ της ειναι γεγονος. Η Γεωργια Μοκα, μετα τετραετη ουσιαστικη παρουσια στη θεση της κεντρικης, γυριζει σε ομαδα πλησιεστερα στον τοπο εργασιας και κατοικιας της, αφηνοντας μονο θετικες αναμνησεις στη Νικη τοσο σαν αθλητρια οσο και σαν χαρακτηρας. Τη θεση της θα παρει μια εμπειρη και ποιοτικη αθλητρια, η Φλωρα Λουκαταρη, που εχει περασει και παλιοτερα απο την ομαδα μας πριν δοκιμασει με επιτυχια τις δυναμεις της σε ψηλοτερο επιπεδο. Και φυσικα επιστρεφει στο τερεν - γιατι απο τον παγκο δεν ελειψε ποτε! - η Ισαβελλα Βητου. Τρεις μηνες και εικοσι μερες μετα την εγκυμοσυνη της επαιξε και στα πεντε σετ του αγωνα και ηταν πρακτικα αλανθαστη, ζωντανη αποδειξη της αγαπης των κοριτσιων για την ομαδα και του καλου κλιματος που επικρατει στις ταξεις της.
Με 10-9 προηγηθηκε η ομαδα μας στο πρωτο σετ αλλα κακες επιλογες κυριως στην επιθεση εφεραν το σκορ στο 10-14 υπερ των γηπεδουχων. Απο εκει και υστερα ακολουθουσαμε διαρκως στο σκορ με αποτελεσμα το σετ να καταληξει στις Βυρωνιωτισσες με 19-25.
Καλυτερη ηταν η εικονα μας στο δευτερο σετ. Ειμαστε συνεχεια μπροστα στο σκορ μεχρι και το 24-21. Αποφασεις των διαιτητων εκριναν το σετ. Η Λουκια Νακου εβγαλε αμυνα με εντυπωσιακο πλονζον, η πρωτη διαιτητης θεωρησε οτι η μπαλα ακουμπησε στο παρκε και ο εντονος διαλογος κατεληξε και σε κιτρινη στην πασαδορο μας. Το σκορ εφτασε στο 27-27, και παλι η Νακου εκανε δυσκολο πλασε, ομως η δευτερη διαιτητης εδωσε αντενα... Τελικο σκορ 27-29 εις βαρος μας.
Λιγο το 0-2, λιγο τα λαθη των διαιτητων, τα κοριτσια 'θυμωσαν' και το παιχνιδι εγειρε προς τη μερια μας. 25-11 κερδισαμε το τριτο σετ, οπου προηγηθηκαμε μεχρι και 23-8. 25-18 πηραμε το τεταρτο και 15-8 το πεμπτο, αλλαζοντας τερεν με το σκορ στο 8-3 υπερ μας.
Το τριο των κεντρικων μας εκανε τη βαρεια δουλεια στο σκοραρισμα. Η Μαργαριτα Οικονομοπουλου με 12 ποντους (3 ασσους συνεχομενοι!, 3 μπλοκ), η Φλωρα Λουκαταρη με 11 ποντους (3 ασσους) και η Λουσιανα Τσελεπη με 9 ποντους (1 ασσος). Σταθερη η επιθετικη συνεισφορα της Λουκιας Νακου με 8 ποντους (2 ασσους, 2 μπλοκ), κατα περιοδους αποτελεσματικες οι πλαγιες παικτριες μας: η Πωλινα Πατραμανη με 8 ποντους (1 ασσος, 1 μπλοκ), η Αγγελικη Λιουκα επισης με 8 ποντους και η Ρια Αναγνωστου με 4 ποντους (1 ασσο).
Για το διαιτητικο διδυμο της Μαριας Χαμπιλου και της Βικυς Κυργιαλανη τα ειπαμε. Δεν εκαναν κακο παιχνιδι αλλα καταφεραν τα λιγα λαθη τους να τα κανουν μαζεμενα και εις βαρος μας στο τελος του δευτερου σετ. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΑ: (Χονδρος), Στεργιου(c), Καριτσα, Οικονομοπουλου(L), Μπακογιαννη, Μερα, Χριστοφοριδου, Μανιατογιαννη(L), Μιχαηλιδου, Ακριτιδου, Παπασταυρου, Ντουρου.
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Πατραμανη, Λουκαταρη, Νακου, Τσελεπη, Καλαντζη Μ., Οικονομοπουλου, Λιουκα, Βητου(L)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου