Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Bravo allenatore, bravo ragazzi!

(Αφιερωμενη στον εφορο μας με τις πιο θερμες ευχες μας)
Λενε για τις ομαδες με τα μικρα και αδυναμα ροστερ οτι ο προπονητης γυριζει στον παγκο αναζητωντας μια αλλαγη για να φρεσκαρει την ομαδα του και δε βρισκει μια παικτρια να βαλει στο παιχνιδι. Ε, εμεις στη Νικη Αμαρουσιου δημιουργουμε μια παγκοσμια πρωτοτυπια: γυριζει ο coach στον παγκο και βρισκει ολη του τη βασικη ομαδα καθηλωμενη εκει για διαφορους λογους! Εκτος Βητου, εκτος Μοκα, εκτος Μαρκου, εκτος και Οικονομοπουλου. Και τι κανει μετα; Το να λεμε οτι βγαζει λαγους απο το μαγικο του καπελο οχι μονο εχει γινει κουραστικο αλλα δεν εχει πια και σχεση με την πραγματικοτητα. Γιατι ο Νωντας Μπαϊμπος οχι λαγους αλλα ελεφαντες εμφανισε στο τερεν του κλειστου της Κοκκινιας με αντιπαλο τις Αμαζονες. Ανεβασε μια ακομα κορασιδα στη γυναικεια ομαδα, ξεκινησε το παιχνιδι με δυο απο τις 'μικρες' στο αρχικο σχημα, μετετρεψε τη διαγωνια μας Αγγελικη Λιουκα σε ακραια, επανεφερε τη λιμπερο μας Πωλινα Πατραμανη σε θεση ακραιας, τελειωσε το ματς με τεσσερεις αναπληρωματικες στο παρκε - εκ των οποιων οι τρεις κορασιδες - και καταφερε να μη χασει ουτε σετ απο τη βελτιωμενη σε σχεση με την περσινη σεζον ομαδα της Νεας Ερυθραιας. Για 35η χρονια φετος παρακολουθουμε γυναικειο βολλεϋ κι εχουμε δει μαγικα και μαγικα απο στριμωγμενους προπονητες αλλα αυτης της εκτασης εφευρετικοτητα πρωτη φορα συνανταμε. Και ειμαστε ακομα στη 5η αγωνιστικη. Ευγε coach!
Και παμε στις πρωταγωνιστριες του αγωνα. Ποντο - ποντο πηγε στη μεγαλυτερη διαρκεια του το πρωτο σετ. Προς το τελος του πηραμε μια διαφορα εξη ποντων (23-17) αλλα καπου εκει θεωρησαμε οτι το παιχνιδι τελειωσε με αποτελεσμα οι αντιπαλες να κανουν ενα σερι 0-7 το ματς να γινει 'ροντεο' και να καταληξει στην πλευρα μας με σκορ    29-27 κυριως χαρις σε τεσσερα σχεδον συνεχομενα μπλοκ-ιν.
Το παρα λιγο παθημα εγινε μαθημα και ετσι το δευτερο σετ δεν επιφυλαξε μεγαλες συγκινησεις στους αρκετους θεατες του αγωνα.    25-15 με την ομαδα μας συνεχεια μπροστα στο σκορ. Παρομοια εικονα και στο τριτο σετ οπου προηγηθηκαμε με 24-13, ο αντιπαλος εκανε το κλασικο σερι του με 0-7 και τελικα το κερδισαμε και αυτο με σκορ 25-20 Στο 16-5 του τελευταιου σετ εγινε και η φαση του αγωνα: μια μετρια υποδοχη ( σε θεση 4) εγινε αφορμη για μια overhead πασα της μιας πασαδορου μας (Μαριας Καλαντζη) στην αλλη (Λουκια Νακου) σε θεση 2 και ενα εντυπωσιακο καρφωμα της τελευταιας. Well done girls!
Η 'μεταμφιεσμενη' διαγωνια μας Αγγελικη Λιουκα οδηγησε το σκοραρισμα με 19 ποντους (3 ασους) και την ακολουθησαν η Πωλινα Πατραμανη με 11 ποντους και η Λουσιανα Τσελεπη με 10 ποντους(3 μπλοκ, 2 ασοι). Και για να ευλογησουμε τα γενια μας παραθετουμε αποσπασμα της αναρτησης της 3ης Νοεμβριου 2012: 'Παρα την ηττα ιδιαιτερα μνεια πρεπει να γινει στην αποδοση της λιμπερο μας Χριστινας Ηλιοπουλου. Οι υποδοχες της ειναι πασες ακριβειας στην πασαδορο και ο αιφνιδιασμος, σε οποιουδηποτε τυπου σερβις, της ειναι αγνωστη λεξη. Αν και η αθλητικη της ηλικια ειναι ακομα μικρη δεν ειναι παρακινδυνευμενη η αποψη οτι στο οχι πολυ μακρινο μελλον θα προβαρει την κοκκινη φανελα της γυναικειας ομαδας.' Η παρα πανω προβλεψη περιειχε ενα λαθος: η φετινη φανελα του λιμπερο της γυναικειας ομαδας ειναι μπλε και οχι κοκκινη! Κατα τα αλλα η Χριστινα Ηλιοπουλου εκανε ενα σχεδον αλανθαστο ντεμπουτο και προσθεσε μια αξιοπιστη λυση στις οπωσδηποτε περιορισμενες επιλογες του coach.
Χωρις προβληματα η διαιτησια των Σπυρου Πρεντζα και Βασιλη Οικονομου σε ενα παιχνιδι που διηρκεσε μια ωρα και 14 λεπτα. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Λημναιου, Πατραμανη, Κουσουλη, Βασιλακη, Ηλιοπουλου Χ.(L), Νακου, Λιουκα, Οικονομοπουλου, Καλαντζη Μ., Τσελεπη
ΑΜΑΖΟΝΕΣ: (Αρμαος), Παπαδακη(c), Αρωνη(L), Τσερτσου, Παππα(L), Παπακωστα, Δημακη, Νικολαου, Μπιτσανη, Παπαδεδε, Κουρτι, Βασλειου, Κομνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου