Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κοριτσια για φιλημα!

Μεγαλης βαθμολογικης - αλλα κυριως ψυχολογικης - σημασιας νικη πετυχε η γυναικεια μας ομαδα εντος εδρας με αντιπαλο την περσινη φιναλιστ των play-off ομαδα του Π.Α.Κ. Χαλανδριου. Και αν η βαθμολογικη της σημασια 'μελλει δειχθειναι' σε ενα πρωταθλημα που ηδη απο την τριτη του αγωνιστικη δεν εχει καμμια(!) ομαδα αηττητη, η ψυχολογικη της σημασια ειναι περα για περα αδιαμφισβητητη. Ο σημερινος μας αντιπαλος μας στερησε τον περασμενο μηνα τη συνεχεια στο κυπελο Ελλαδος και τον περασμενο Μαρτιο την εισοδο στα play-off του πρωταθληματος παιρνοντας και τα δυο παιχνιδια στην κυριολεξια πανω στο νημα. Πριν λοιπον αυτες οι 'παρα τριχα νικες' μας γινουν κακη συνηθεια ηρθε το σημερινο αποτελεσμα να αποκαταστησει την ηθικη και αγωνιστικη ταξη.
Δυο ωρες παρα εφτα λεπτα διηρκεσε το ντερμπυ μεταξυ των δυο ομαδων. Για μια ακομα φορα αρκετος κοσμος γεμισε το κλειστο της Κοκκινιας, οπαδοι και των δυο αντιπαλων που ενισχυσαν τις ομαδες τους ιδιαιτερα ζωηρα αλλα μεσα σε απολυτα αθλητικα πλαισια. Και τα κοριτσια φροντισαν να τους ανταμειψουν με ενα παιχνιδι με πολλες φασεις διαρκειας, εναλλαγες στο σκορ και πολυ ενταση, που ειχε μαλιστα σαν αποτελεσμα μια κιτρινη στον αντιπαλο coach για διαμαρτυρια και μια παρατηρηση στη Μαργαριτα μας(!) για τους εντονους πανηγυρισμους της.
Καλες υποδοχες, πετυχημενα μπλοκ και πρωτογνωρη - για φετος τουλαχιστον - μαχητικοτητα ηταν τα στοιχεια που χαρακτηρισαν το παιχνιδι μας στα δυο πρωτα σετ. Ο αιφνιδιασμος των αντιπαλων ηταν απολυτος και τα σετ κατεληξαν με σχετικη ευκολια στα χερια μας με σκορ 25-18 και 25-20 αντιστοιχα. Στο 7-9 του δευτερου σετ εγινε η φαση που κοστισε την κιτρινη καρτα στον προπονητη του Π.Α.Κ. Πλην της σερβερ, ολες οι αλλες εντος τερεν Χαλανδριωτισσες στεκονταν μπροστα απο τη σερβερ, κρυβοντας την με τον τροπο αυτο απο τις δικες μας υποδοχεις. Σαφης παραβαση των κανονισμων, ποντος υπερ μας, διαμαρτυριες του coach και ... 9-9. Και επειδη οι διαμαρτυριες δεν αφορουσαν τοσο αυτη καθ'εαυτη την παραβαση αλλα το γεγονος οτι 'αυτα δε σφυριζονται' να υπενθυμισουμε οτι περσι το Π.Α.Κ. εφτασε κοντα στην Α2 εθνικη κατηγορια, οπου το σφυριγμα θα πηγαινε συννεφο και οτι δε μιλαμε για μια μεμονωμενη φαση, που μπορει και κατα συμπτωση τα κοριτσια του Π.Α.Κ. να εκρυψαν τη συμπαικτρια τους, αλλα για εκ συστηματος αποκρυψη της σερβερ που επιχειρειται ιδιαιτερα απο τη λιμπερο του Χαλανδριου, ενα ειδος μπασκετικου 'σκριν' ή ποδοσφαιρικου φραγματος.
Η αναποφευκτη απο το 2-0 σετ εκτονωση της μαχητικοτητας μας και η ανοδος της αποδοσης των παικτριων του Π.Α.Κ. παραλιγο να ανατρεψουν το αποτελεσμα του παιχνιδιου. Στο τριτο και τεταρτο σετ οι δυο ομαδες πηγαν ποντο-ποντο, σε κρισιμα σημεια καναμε και ορισμενα ατομικα λαθη και η ομαδα του Χαλανδριου ισοφαρισε σε   2-2 παιρνοντας τα σετ με σκορ 22-25 και 25-27. Το timing ευνοουσε τις φιλοξενουμενες και η κουραση κατεβαλε κυριως τις δικες μας παικτριες, που μη το ξεχναμε ειναι αυτη τη στιγμη επτα ετοιμοπολεμες, μια τραυματιας  και τεσσερεις εκπαιδευομενες. Ομως οι ομαδες μας ειναι γνωστο οτι μπαινουν 'φτιαγμενες' στα tie-break. 15-11 το σκορ, 3-2 τα σετ και δυο ποντοι απεναντι σε εναν αντιπαλο που οπως φαινεται θα ειναι και φετος στους πρωταγωνιστες της κατηγοριας μας.
Ειναι αστειο να μιλησουμε για διακριθεισες. Ηταν και οι εφτα υπεροχες! Η Πωλινα Πατραμανη εκανε δεκαδες τελειες υποδοχες. Η Λουκια Νακου και οργανωσε και σκοραρε (7 ποντοι, 2 μπλοκ, 1 ασος). Η Αγγελικη Λιουκα (14 ποντοι, 2 μπλοκ, 2 ασοι) και η Ντινα Μαρκου (15 ποντοι,     4 ασοι) βαρεθηκαν να παιρνουν βηματα. Η Μαργαριτα Οικονομοπουλου  (14 ποντοι, 7 μπλοκ, 1 ασος) και η Λουσιανα Τσελεπη (15 ποντοι, 2 μπλοκ) κερδισαν κατα κρατος τις μαχες στο φιλε, οπου και ταλαιπωρηθηκαμε στα τελευταια ματς με αντιπαλο το Π.Α.Κ. Και η captain Ρια Αναγνωστου εκανε την εμφανιση της τριετιας            (9 ποντοι, 2 ασοι, 1 μπλοκ).
Στο προ μηνος ατυχο παιχνιδι του κυπελου με τον ιδιο αντιπαλο ειχαμε γκρινιαξει για την ανοχη των διαιτητων στα πιαστα των παικτριων του Χαλανδριου. Ο Νικος Μοσχος και ο Χρηστος Χρηστιδης εφαρμοζοντας - ισως αυστηρα καποιες φορες - τον κανονισμο εδωσαν τελος σε αυτη την κατασταση. Θυματα αυτης της αυστηροτητας επεσαν αρκετες φορες και οι δικες μας παικτριες, αλλα σε καθε περιπτωση η διαιτησια τους δε μπορει  παρα να θεωρηθει δικαιη και σωστη. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Νακου, Πατραμανη(L), Λιουκα, Μαρκου, Τσελεπη, Οικονομοπουλου, Λημναιου, Βασιλακη, Καλαντζη Μ., Κουσουλη, Μοκα.
Π.Α.Κ. Χαλανδριου: (Λεβαντης), Λιαρουτσου(c), Μαυριδη, Σακελλαριδη, Καλλιπολιτη, Φραγκα, Βαμβακοπουλου, Τρακα-Ζαρκαδη, Μηλιωνη, Βουντα Ε., Ιμπραχημ, Βουντα Α. Φουσιανη(L) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου