Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Υλικοτεχνικη υποδομη ...

Αυτη ηταν η σημαια της συντριπτικης πλειοψηφιας των φοιτητικων παραταξεων στα πρωτα μεταπολιτευτικα χρονια. Δικαιολογημενη απαιτηση μιας και η προηγηθεισα επταετια μονο προτεραιοτητα δεν εδωσε στην οικονομικη στηριξη της ανωτατης δημοσιας εκπαιδευσης.
Και που κολαει η ρετρο πολιτικη με την ομαδα μας; Μετα απο χρονια ανομβριας επιτελους παιζουμε σε ενα 'ζεστο' γηπεδο, οχι μονο με την κυριολεκτικη εννοια του ορου αλλα και με τη μεταφορικη, αφου η εξεδρα του κλειστου της Κοκκινιας ειναι αισθητα πολυπληθεστερη και σαφως πιο ενθουσιωδης απο εκεινη του 'Σπυρος Λουης'.
Ναι, αλλα εντος παρκε; Εκει μετραει αποκλειστικα ο ανθρωπινος παραγοντας: οι παικτριες και ο προπονητης τους. Και εκει η ομαδα ειναι φτωχοτερη απο περυσι. Οσο νωριτερα το συνειδητοποιησουμε, τοσο γρηγοροτερα θα σταματησουμε να σκαμε με τις εμφανισεις και τα αποτελεσματα της και να φορτωνουμε με αγχος τα κοριτσια μας, που δεν εχουν παψει να αγαπουν το σπορ και την ομαδα και να βγαζουν στο γηπεδο τον καλυτερο εαυτο τους.
Και για να μην παρεξηγουμαστε: α) ο Νωντας Μπαϊμπος - το εχουμε ξαναπει - καλειται φετος να βγαλει λαγους απο το μαγικο καπελο του. Ποσους λαγους ομως πια; Και φαρμα εκτροφης λαγων να διατηρουσε παλι θα δυσκολευοταν να καλυψει τις αναγκες της ομαδας. Μια παρατηρηση ομως θα μας την επιτρεψει: υπαρχουν και καποια ορια στο ποσο καλα και γρηγορα μπορουν οι αθλητριες του να αφομοιωσουν νεους ρολους. Μετα απο 15 και 20 χρονια πανω στο φιλε δε γινεται εν μια νυκτι να γινεις λιμπερο. Χρειαζεται χρονος, υπομονη και πιθανον και αλλες επιλογες. β) ΝΑΙ στην ανανεωση και στη στηριξη των κοριτσιων που προερχονται απο τα σπλαχνα της ομαδας. Μηπως ομως να ξανακοιταξουμε τις θεσεις στις οποιες ποναμε; Οι μικροτερες ομαδες μας εχουν ΚΑΙ λιμπερο. Ας τους δωσουμε κατα προτεραιοτητα τις ευκαιριες, αφου ΣΩΣΤΑ ακολουθουμε αυτη την τακτικη με τις αλλες θεσεις, οπου τα προβληματα μας ειναι μικροτερα. γ) Η αποψιλωση του ροστερ μας ειναι τοις πασι γνωστο οτι δεν αποτελεσε επιλογη της διοικησης μας αλλα ηταν αποτελεσμα συγκυριων και επιλογων των αθλητριων μας. Αλλα η αρνηση του γεγονοτος της αποδυναμωσης μονο κακο μπορει να κανει στις εσωτερικες ισορροπιες της ομαδας και το πνευμα των παικτριων μας. Αργυριαδου, Μπιτσικα και Κουτσογιαννη ηταν στις διακριθεισες σε 12,6 και 6 αντιστοιχα παιχνιδια της περσινης σεζον. Και αυτες τις απωλειες καλειται να παρει στους ωμους της ΜΟΝΗ η Πωλινα Πατραμανη. Ενας κουκος ειναι σιγουρο οτι δε φερνει την ανοιξη.
Ενα σετ αντεξε απεναντι στον Παπαγου η ομαδα μας, οσο δηλαδη και η ανετοιμη διαγωνια μας Αγγελικη Λιουκα (10 ποντοι, 2 μπλοκ, 1 ασος). Κακες υποδοχες και μπλακ-αουτ στο 23-18 που μετατραπηκε σε 23-24 ηταν οι κυριες αιτιας της απωλειας του σετ με 28-30. Απο το 16-16 ως το 21-16 εμεινε στο σερβις η αρχηγος των κορασιδων Βαλια Κουσουλη.
Παρασταση για ενα ρολο το δευτερο σετ. Η νεαρη δεσποινις Κατσικα τα εκανε ολα για την ομαδα της: επιθετικο σερβις, σωστη υποδοχη, παρουσα στην αμυνα και κυριως ανικητη στην επιθεση. Μονο η Λουσιανα Τσελεπη πηγε κοντρα στην καταιγιδα (8 ποντοι, 2 μπλοκ), που τελειωσε με 17-25 εις βαρος μας.
Μια παλια και μια πολυ νεα ανελαβαν να σωσουν την τιμη της ομαδας στο τριτο σετ. Η αρχηγος Ρια Αναγνωστου ανελαβε το βαρος στην επιθεση και η Χρυσανθη Βασιλακη σε ρολο-εκπληξη εβγαλε πολλες δυσκολες αμυνες. Η δεσποινις Χρυσομαλλη ομως πηρε το σερβις στο  10-13 και το αφησε στο 10-24, στερωντας μας και αυτο το σετ με σκορ 13-25.
Χρηστος Μαλφας και Κων/νος Μυστριωτης εκαναν μια καλη διαιτησια επ' ουδενι υπευθυνη για την οδυνηρη ηττα. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Καλαντζη Μ., Κουσουλη, Βασιλακη, Λημναιου, Πατραμανη, Νακου, Μαρκου, Τσελεπη, Οικονομοπουλου, Μοκα, Λιουκα
ΠΑΠΑΓΟΥ: (Πουμπουρας), Χατζησωκρατη(c), Περοπουλου, Παπασηφακη, Βουτσαρα, Χρυσομαλλη, Τολια, Πασιαλη(L), Βλαγκα, Βασσαλου(L), Ρουκουνακη, Ιλανιδου, Κατσικα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου