Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ενας χαμενος προωρος τελικος

Δυσκολα μπορει κανεις να φανταστει ενα ζευγαρι ομαδων και εναν αγωνα καταλληλοτερο για τελικο κυπελου της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. απο αυτον που εχασε η γυναικεια μας ομαδα στο 'Μαρκος Παπαδακης' με αντιπαλο το Π.Α.Κ. Χαλανδριου. Επι 2 ωρες παρα 19 λεπτα οι δυο αντιπαλοι παλεψαν με παθος για τη νικη, κερδισαν απο 91 ποντους η καθε μια, αλλα δυστυχως για μας η ομαδα του Χαλανδριου τους κερδισε πιο ισομοιρασμενα και ετσι πηρε τρια σετ εναντι ενος των δικων μας κοριτσιων. Ετσι ελαβε τελος για φετος η περιπετεια μας στο κυπελο Ελλαδας και η προσοχη μας στρεφεται αναγκαστικα στη δευτεριατικη πρεμιερα του πρωταθληματος με αντιπαλο την ομαδα του Παπαγου.
Ας μη γινομαστε κουραστικοι με τα θεματα του ροστερ και των τραυματισμων μας, αλλα για ενα ακομα παιχνιδι η Γεωργια Μοκα εμεινε στον παγκο, η Αγγελικη Λιουκα επαιξε για εναμιση σετ, οταν το σκορ ειχε διαμορφωθει ηδη σε 0-2  και φυσικα παιξαμε χωρις λιμπερο, πραγμα που οπως φαινεται θα ειναι μια απο τις πολλες αναγκαστικες, ριζοσπαστικες λυσεις του coach στη φετινη σεζον.
Μονη της κοντεψε να παρει το πρωτο σετ η Μαργαριτα Οικονομοπουλου: 3μπλοκ, 2 ασοι και 8 ποντοι στο σετ (17 συνολικα στο παιχνιδι) ηταν η συνεισφορα της κεντρικης μας, ολα αυτα ομως κρατησαν την ομαδα μας διαρκως μπροστα στο σκορ μεχρι το 20-19, αφου προηγουμενως ειχαμε φτασει εως και το +5. Με τεσσερα λαθη στους πεντε τελευταιους ποντους το πρωτο σετ εμεινε στο Χαλανδρι με σκορ 20-25.
Κακες υποδοχες και συνακολουθη κακη οργανωση του παιχνιδιου χαρακτηρισαν την εικονα μας στο δευτερο σετ. Βαλε στη ζυγαρια και τρεις λαθος αποφασεις των διαιτητων (θα επανελθουμε αργοτερα στο θεμα αυτο), δεν ειναι παρολογο το γεγονος οτι βρεθηκαμε πισω στο σκορ με 16-23. Η Πωλινα Πατραμανη εμεινε επι ωρα στο σερβις μειωνοντας σε 21-23 αλλα και το δευτερο σετ κατεληξε στις γηπεδουχους με 22-25.
Λιγο η αγωνιστικη αναταση των ακραιων μας, λιγο η εισοδος της απροπονητης διαγωνιας μας αλλαξαν τη ροη του αγωνα και το τριτο σετ κατεληξε στη Νικη με σκορ 25-16. Η Ντινα Μαρκου 'επαιξε για δυο' σε αμυνα και επιθεση (16 ποντοι συνολικα στο παιχνιδι και απειρες ηρωϊκες αμυνες), η Πατραμανη ενσωματωνεται στην ομαδα με ταχεις ρυθμους (13 ποντοι συνολικα στο παιχνιδι) και η Λιουκα τελειωσε σχεδον ολες τις λιγοστες προσπαθειες που πηρε, δυο ασων συμπεριλαμβανομενων.
Ποντο-ποντο πηγε το τεταρτο σετ. Ακομα ενα λαθος των διαιτητων, 5 χαμενα σερβις (13 ...! συνολικα στο παιχνιδι), φυσιολογικη καταληξη ενα ακομα χαμενο σετ με 22-25. Η ζωη συνεχιζεται, η πορεια στο κυπελο διακοπτεται, κατι μας λεει οτι θα εχουμε πολλες δευτεριατικες συγκινησεις φετος, ας ελπισουμε περισσοτερες θετικες παρα αρνητικες.
Κακο βραδυ για το διαιτητικο διδυμο των Παναγιωτη Καπανταη και Σπυρου Πρεντζα. Εδειξαν υπερβολικη ανοχη στις διπλες μπαλιες των κεντρικων του Χαλανδριου, που οπως ηρθαν τα πραγματα χρειαστηκε να κανουν τον πασαδορο σε πολλες φασεις του παιχνιδιου. Κυριως ομως εχασαν -τουλαχιστον τεσσσερεις φορες- τις τεσσερεις επαφες σε επιθεσεις του Π.Α.Κ. Οταν δε οι τρεις απο αυτες ειναι σε ενα σετ που ληγει με σκορ 22-25 ειναι προφανες οτι η εξελιξη αυτου του σετ θα ηταν τελειως διαφορετικη. Οι συνθεσεις των ομαδων:
Π.Α.Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: (Λεβαντης), Μαυριδη, Παυλιδου, Μηλιωνη, Λιαρουτσου(c), Καλλιπολιτη, Βαμβακοπουλου, Τρακα-Ζαρκαδη, Βουντα Ε., Φραγκα, Φουσιανη(L), Ιμπραχημ, Βουντα Α.
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Λημναιου, Κουσουλη, Καλαντζη Μ., Πατραμανη, Βασιλακη, Μοκα, Νακου, Λιουκα, Οικονομοπουλου, Μαρκου, Τσελεπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου