Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η ομαδα ειναι σχολειο για προπονητη και αθλητριες

Η μινι-παρουσιαση των αποψεων των προπονητων που συμμετεχουν στο 2ο 'Τουρνουα Ανοιξης' συνεχιζεται σημερα με τον coach αλλα και καθηγητη Σωματικης Αγωγης της Σχολης Μωραϊτη Ζωη Καλαμποκη.
Δευτερη συμμετοχη της ομαδας σας στο τουρνουα. Πως θα χαρακτηριζατε τη συνολικη εμπειρια;
Η δημιουργια του τουρνουα ηταν μια επιτακτικη αναγκη για να μικρυνει ο χρονος αγωνιστικης απραξιας των ομαδων μας. Για μας τους προπονητες ειναι και μιας πρωτης ταξης ευκαιρια να δωσουμε χρονο συμμετοχης και στα κοριτσια που για διαφορους λογους δεν επαιξαν πολυ μεσα στη χρονια. Η διοργανωση ειναι πολυ ωραια και η συνεννοηση των σωματειων αψογη. Ευχομαι το τουρνουα να μακροημερευσει.
Εισαστε συγχρονως σχολικος γυμναστης και προπονητης. Εχουν σχεση μεταξυ τους οι δυο ρολοι;
Ειναι δυο τελειως διαφορετικες δουλειες. Στο σχολειο εισαι καθηγητης οπως ακριβως οι συναδελφοι ολων των ειδικοτητων. Ειμαι τυχερος γιατι το σχολειο στο οποιο εργαζομαι δινει μεγαλο βαρος στη Σωματικη Αγωγη. Υπαρχουν καταλληλοι χωροι, βοηθαει και ο συλλογος γονεων στις αθλητικες δραστηριοτητες. Υπαρχει μονο ενα προβλημα στη 'συνεχεια', γιατι πολλες αξιολογες αθλητριες της Γ΄ Λυκειου συνεχιζουν σπουδες στο εξωτερικο και δε μπορουν να ενισχυσουν την ομαδα.
Η ομαδα σας ειναι απο τις πιο σοβαρες και αξιοπρεπεις ομαδες της κατηγοριας. Θα υπαρξει καποια αλλαγη στοχων φετος;
Αυτη η ομαδα εχει χτιστει με συγκεκριμενη φιλοσοφια η οποια δεν ειναι ευκολο και δεν υπαρχει λογος να αλλαξει: η χαρα του αθλητισμου χωρις απαιτησεις επαγγελματικης φυσης. Ετσι εχουμε πετυχει ενα πολυ καλο κλιμα συνεργασιας στο εσωτερικο της ομαδας και οταν βγαινουμε στο παρκε ξερουμε ακριβως τι ζηταμε απο το παιχνιδι.
Πως ειδατε το πρωταθλημα που εληξε, τι προβλεπετε για το φετινο;
Το πρωταθλημα της σεζον 2011-12 ηταν το πιο δυσκολο που εχω συμμετασχει εγω προσωπικα. Θα μου επιτρεψετε δε να πω εδω οτι η Σχολη Μωραϊτη ηταν η πιο παλια απο τις ομαδες που αγωνιστηκαν στην Α΄ κατηγορια, αφου εκλεισε 14 χρονια συνεχους παρουσιας! Δε βλεπω γιατι να μη συνεχιστει αυτος ο συναγωνισμος και του χρονου.
Θα κρινατε θετικα τις ανακαταταξεις στην Α2 γυναικων;
Το γιγαντωμα της Α2 εχει μοναδικο σκοπο την οικονομικη ανακουφιση των σωματειων. Γενικα ο χωρος των εθνικων κατηγοριων κινειται με αποκλειστικο γνωμονα τα οικονομικα. Το θετικο για μας ειναι οτι οι οικονομικες δυσκολιες των σωματειων ωθουν αξιολογες παικτριες στην Α΄ κατηγορια και το φαινομενο ειναι ακομα πιο εντονο στην Α΄ κατηγορια των ανδρων. Και οπως καταλαβαινετε μια σουπερ παικτρια μπορει να δωσει μεγαλη ωθηση σε μια ομαδα της κατηγοριας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου