Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το Σεπτεμβρη θα'μαστε παλι εκει ...

Ενα φιναλε οφειλει να ειναι happy ή δραματικο για να δικαιολογησει τον τιτλο του. Και μιας και τα πραγματα ηρθαν ετσι φετος ωστε στο φιναλε να μη μπορουμε να διεκδικησουμε κατι πιο happy απο την πεμπτη θεση της βαθμολογιας, τα κοριτσια της γυναικειας μας ομαδας βαλθηκαν να κανουν τον τελευταιο επισημο φετινο τους αγωνα οσο πιο δραματικο γινοταν.
Εντος εδρας αντιπαλος η δευτερη της βαθμολογιας ομαδα της Γκραβας με την οποια και ο αγωνας του πρωτου γυρου ειχε αμφιρροπο εως και δραματικο χαρακτηρα. Το κλειστο της Κοκκινιας γεματο φιλους των δυο ομαδων, με τις Ακαδημιες της Νικης να δινουν τα ρεστα τους, αν και χρειαστηκε η 'δυναμικη' παροτρυνση της διαγωνιας μας Αγγελικης Λιουκα στο τεταρτο σετ για να συνεχισουν οι μικρες το ρεσιταλ τους!
Το αρχικο 4-5 του πρωτου σετ μετατραπηκε σε 11-5 με τη Λουσιανα Τσελεπη στο σερβις και εκτοτε δεν ξαναβρεθηκαμε πισω στο σκορ. Μαργαριτα Οικονομοπουλου και Ρια Αναγνωστου καθοδηγησαν την επιθεση, η διαφορα εφτασε μεχρι και τους 8 ποντους (18-10) για να καταληξει το σετ στα χερια μας με τελικο σκορ 25-22.
Με μετριες υποδοχες ξεκινησαμε το δευτερο σετ με αποτελεσμα το σκορ να φτασει γρηγορα στο 3-8 εις βαρος μας. Η αμυντικη μας βελτιωση οδηγησε σε σταδιακο πριονισμα της διαφορας και μαλιστα προηγηθηκαμε με 17-16 για πρωτη και τελευταια φορα στο σετ. Η κοπωση απο την υπερπροσπαθεια να κλεισουμε τη διαφορα εγινε εμφανης στους τελευταιους ποντους του σετ και οι φιλοξενουμενες καταφεραν να ισοφαρισουν παιρνοντας το σετ με σκορ 22-25.
Ενα βημα πισω στο σκορ ειμαστε σε ολη σχεδοντη διαρκεια του τριτου σετ. Η πολυ καλη επιθετικη παρουσια της Τσελεπη μας κρατησε επι μακρον στη διεκδικηση του, αλλα και αυτο κατεληξε τελικα στις φιλοξενουμενες με σκορ 19-25.
Μια μονο απο τις γνωστες overhead επιθεσεις της επιχειρησε η Λουκια Νακου στο τεταρτο σετ αλλα ηταν τοσο τελεια εκτελεσμενη που οχι μονο ξεσηκωσε την εξεδρα μας αλλα αναγκασε και τη φιλοξενουμενη εξεδρα να τη χειροκροτησει! Κατα τ'αλλα η Οικονομοπουλου εμεινε στο σερβις απο το 15-12 ως το 20-12, η Πωλινα Πατραμανη θυμηθηκε τον καλο της επιθετικο εαυτο και το σετ κατεληξε φυσιολογικα στην ομαδα μας με σκορ 25-17.
Οι ελλειψεις που μας βαρυναν ολη τη φετινη σεζον και η κουραση που αυτες συνεπαγονται σε ενα παιχνιδι δυο ωρων παρα πεντε λεπτα εκριναν το tie-break. Φτασαμε ως το 10-10, που θα μπορουσε να ειναι και 11-9 αν οι διαιτητες δε χρεωναν αουτ ενα οφθαλμοφανες μπλοκ-ιν της ομαδας μας, και τελειωσαμε το σετ με τρια ατομικα λαθη στις πεντε τελευταιες φασεις του αγωνα. 10-15 και game-over.
Δεν απεφυγαν τα λαθη ο Κωνσταντινος Μυστριωτης και ο Κωνσταντινος Βουδουρης. Αλλα τα διορθωσαν μετα απο τις διαμαρτυριες μας, αλλα τα αφησαν ως ειχαν πρεπει ομως να τους αναγνωρισουμε οτι καταφεραν να τελειωσουν το παιχνιδι με τις τσαντες των δυο ομαδων αψογα στοιχημενες και ζυγισμενες!
Επικεφαλης στο σκοραρισμα στην τελευταια για φετος παρασταση των κοριτσιων μας η Οικονομοπουλου με 18 ποντους (3 ασσους) και η Πατραμανη επισης με 18 ποντους (2 ασσους). Τις ακολουθησαν η Τσελεπη με 14 ποντους (3 μπλοκ), η Λιουκα επισης με 14 ποντους και η Αναγνωστου με 13 ποντους (5 ασσους). Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΝΙΚΗ: (Μπαϊμπος), Αναγνωστου(c), Νακου, Καλαντζη Μ., Λιουκα, Βασιλακη, Ηλιοπουλου Χ.(L), Πατραμανη, Κουσουλη, Τσεκενη, Οικονομοπουλου, Τσελεπη, Μοκα
ΓΚΡΑΒΑ: (Μαυρος), Χαλεπακη(c), Περσιδου(L), Αργυριαδου, Στραγκα, Θεολογου, Καντζιου, Μαυρου, Παυλοπουλου, Ραπτη, Γιαννετακη, Μπαϊραμι, Μηλιου(L) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου