Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ενα τελικο σχολιο απο την προπονητρια νεανιδων-κορασιδων

Με την ολοκληρωση των υποχρεωσεων των δυο μεγαλυτερων ηλιακα ομαδων των υποδομων μας, ζητησαμε απο την ακομα μια χρονια προπονητρια τους Αλεξανδρα Νικητοπουλου μια απολογιστικη δηλωση. Μας την παραχωρησε με ευχαριστηση και αμεσοτητα και την αναρτουμε προς ενημερωση των πολλων ενδιαφερομενων.
'Άλλη μια αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Φέτος και τα δύο αγωνιστικά τμήματα πέτυχαν τους στόχους τους, δεδομένων των συνθηκών υπο τις οποιες αγωνιστηκαν. Η ομάδα ξεκίνησε δεύτερη χρονιά στο ανοιχτό γήπεδο, με ένα δύσκολο χειμώνα οπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε κρύο, πολλές βροχές και επιπλεον προβλήματα με τα φώτα του γηπέδου, σε σημείο που η ομάδα έκανε αρκετές φορές προπόνηση στο μισοσκοταδο. 
Πιο αναλυτικά, η ομάδα των Νεανίδων είχε σαν αρχικό της στόχο να περάσει στη δευτερη φάση. Στην πορεία λόγω της ώρας αγώνων που μας δόθηκε από το 'Σπυρος Λούης' χάσαμε σε αρκετούς αγώνες βασικές παικτριες, μαθητριες της Τρίτης Λυκείου, που ειχαν φροντιστήριο εκείνη την ώρα. Έτσι το βάρος των αγώνων έπεσε στους ώμους των Κορασίδων που κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό. Με τα νέα αυτά δεδομένα ο στόχος μας αναπροσδιορίστηκε σε μια αξιοπρεπη πορεία με τα καλύτερα δυνατα αποτελεσματα. Έτσι λοιπόν, στον όμιλό μας καταλάβαμε την τρίτη θέση και τελικα η προκριση χαθηκε σε ένα συγκεκριμενο αγώνα που χάσαμε με 3-2. 
Η ομάδα των Κορασίδων φέτος είχε αρκετά καινούργια κορίτσια, λιγότερο έμπειρα αλλά με πολύ όρεξη. Έτσι, ο στόχος μας ήταν στην πρώτη φάση η κατάκτηση της 5ης θέσης δεδομένου οτι ο ομιλος μας ειχε πιο έμπειρες ομάδες και πολλες απο τις παικτριες μας επρεπε να δινουν διπλους αγώνες με Κορασίδες και Νεάνιδες. Έχοντας επιπλεον τις παίκτριες της Δευτέρας Λυκείου με μία μόνο προπόνηση τη βδομαδα, προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε την 5η θέση και τελικα το καταφέραμε. Στη δευτερη φάση ο στόχος που τέθηκε ήταν να μπούμε στις τρεις πρώτες ομάδες. Η ομάδα έκανε μια εξαιρετική πορεία με 10 νίκες στα 11 παιχνίδια και κατέλαβε την 1η θέση του ομιλου, παρά το γεγονός ότι σε αρκετα παιχνίδια είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, ασθενειών και φροντιστηρίων.
Τελειώνοντας λοιπόν, ειμαι πολύ ευχαριστημενη απο τις παίκτριές μου, έζησα από κοντά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις τους και θεωρώ πως εδειξαν πραγματικά σωστή αθλητική νοοτροπία. Αυτό είναι το μυστικό της ομάδας αυτής, το δέσιμο, η νοοτροπία της και το πάθος για διάκριση. Θέλω ακομα να ευχαριστήσω τους λίγους αλλά σκληροπυρηνικούς γονείς που μας ακολουθούσαν σε όλους τους αγώνες και μας εμψύχωναν με τις φωνές και την παρουσια τους.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου