Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Επιτελους αρχιζουμε!

Και ομως θα γινουν φετος τα πρωταθληματα μας. Εστω και αν καθυστερησε η εναρξη τους για ενα περιπου μηνα. Εστω και αν θα διεξαχθουν με αλλαγες -προς το χειροτερο- σε σχεση με την περσινη χρονια. Η αναμονη αθλητριων, προπονητων, παραγοντων και φιλαθλων ελαβε τελος και το αγαπημενο μας σπορ θα παρει ξανα τη θεση του στο παρκε, ξεκολωντας επιτελους απο τα γραφεια, τα δελτια τυπου και τα sites οπου βολοδερνε το τελευταιο διμηνο.
Βεβαια τα πρωταθληματα μας φετος δε θα ειναι σαν τα περσινα. Για να ξεκινησουν χρειαστηκε τα σωματεια να αναλαβουν το οικονομικο βαρος της διαιτησιας. Και γενναται το ερωτημα: ειναι τοσο μεγαλο αυτο το βαρος, ωστε να γινεται ολοκληρη συζητηση περι αυτου; Ειναι 1000 εως 1500 ευρω για ενα σωματειο με τις δικες μας υποχρεωσεις. Ποσό ενοχλητικο για τη σημερινη οικονομικη συγκυρια αλλα οπωσδηποτε οχι δυσβαστακτο. Το πραγματικο ερωτημα ειναι ομως το εξης: αν τα σωματεια αναλαβουν και αυτο το εξοδο -εκτος απο τις αμοιβες αθλητων και προπονητων, το ντυσιμο τους, τους γιατρους και φυσικοθεραπευτες τους, τις μετακινησεις τους- τι απομεινε στις ενωσεις και την ομοσπονδια, οι κληρωσεις των πρωταθληματων; Να λειπει το βυσσινο, μαζευομαστε ολα τα σωματεια σε ενα κλειστο, μια φορα το χρονο και κανουμε τις κληρωσεις μας μια χαρα και μαλιστα τις εμπλουτιζουμε και με happenings (οπως εγινε, καλη  ωρα, στο '1ο τουρνουα Ανοιξη').
Ας μη φτασουμε δε και στο γελοιο μερος του πραγματος, οτι το πρωταθλημα των κορασιδων θα γινει με ενα διαιτητη και 'ειδικο' φυλλο αγωνος! Που παει να πει, οτι ο ταλαιπωρος μοναχικος διαιτητης θα διακοπτει τη ροη του αγωνα για να σημειωνει τι; Φανταζομαι οτι το 'ειδικο' φυλλο αγωνα δε μπορει να περιλαμβανει τιποτε παραπανω απο τις συνθεσεις των ομαδων και τη σειρα με την οποια επιτευχθηκαν οι ποντοι.
Εμεις θα ειμαστε εκει. Με τα τρομερα κοριτσια μας, με τους αξιους προπονητες μας, με τους παλαβους φιλαθλους μας και απο φετος και με τους διαιτητες μας! Αν βρεθει και κανενα φως να φωτισει εν μεσω περιοδου και την ομοσπονδια μας, θα την κανουμε και φετος τη διασκεδαση μας στο παρκε και στην εξεδρα. Καλη χρονια σε ολους οσους πραγματικα αγαπανε το βολλεϋ.
     

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ.ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.
    Κ.-ΣΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή