Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γριφος για δυνατους λυτες

Για δευτερη συνεχομενη χρονια ο coach της ομαδας μας Νωντας Μπαϊμπος καλειται να λυσει δυσκολα 'αθλητικα' προβληματα. Περυσι ειχε να διαχειριστει ενα πλουσιο αλλα ανομοιογενες ανθρωπινο υλικο. Χρειαστηκε ενας γυρος πρωταθληματος και τεσσερεις ηττες για να μονταριστει η ομαδα που πηγε 'τραινο' στο δευτερο γυρο και εμεινε εκτος play-off στην κυριολεξια στον ποντο.
Φετος το concept ειναι τελειως διαφορετικο: 4 παικτριες του - δυο βασικες και δυο χρησιμες αναπληρωματικες - ειτε εφυγαν ειτε ειναι προσωρινα εκτος δρασης. Τη θεση τους πηραν μια βασικη και τρεις φερελπιδες αλλα νεες αθλητριες. Και εδω αρχιζουν τα δυσκολα: α) θα χρησιμοποιησει τη Λουσιανα Τσελεπη σαν λιμπερο χανοντας μια αξιοπιστη λυση στη θεση '3'; β) θα επιμεινει στην εκπαιδευση νεοτερης λιμπερο χανοντας χρονο και πιθανον και βαθμους; γ) πως θα αντιμετωπισει μια απουσια βασικης παικτριας του αφου ο παγκος του δεν εχει τις ετοιμες λυσεις που ειχε περσι; δ) πως θα αντιμετωπισει την κουραση των βασικων του παικτριων, οχι μονο κατα τη διαρκεια της σεζον αλλα και κατα τη διαρκεια ενος αγωνα που πηγαινει σε τεταρτο ή πεμπτο σετ;
Περα απο τον coach ομως που ειναι ηδη εδω και ενα μηνα αντιμετωπος με το προβλημα, μερος του γριφου καλειται να λυσει και η διοικηση της ομαδας μας. Η στηριξη των υποδομων και η αναδειξη μεσα απο τις ταξεις τους αθλητριων για την πρωτη ομαδα οχι μονο μας βρισκει συμφωνους αλλα ειναι ουσιαστικα μονοδρομος μεσα στη γενικοτερη κοινωνικοπολιτικη συγκυρια. Συμβαδιζει ομως μια τετοια τακτικη με τους υψηλους στοχους που ομολογημενα ή ανομολογητα εβαζε η γυναικεια μας ομαδα τα τελευταια χρονια; Τελικα ανανεωση και πρωταθλητισμος μπορουν να συμβαδισουν; Καλο ειναι οι στοχοι να ξεκαθαρισουν πριν απο τις 22 Οκτωβρη. Ετσι μονο θα απολαυσουμε το φετινο πρωταθλημα - και κυπελο, παρακαλω - χωρις γκρινιες και μουρμουρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου